Revin înşelăciunile prin metoda ”Accidentul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Metoda ”Accidentul” funcţionează foarte bine foto: Claudiu Dumitrache
Metoda ”Accidentul” funcţionează foarte bine foto: Claudiu Dumitrache

“Bună ziua! Sunt avocatul fiului dumneavoastră. A fost implicat într-un accident rutier şi are nevoie urgentă de o sumă mare de bani pentru plata daunelor sau spitalizarea persoanelor rănite” aşa reuşeşte, de ceva vreme, un grup foarte bine pus la punct să-i înşele pe creduli. De la ultimele trei persoane au luat peste 28.000 lei şi 2300 euro.

În ultima perioadă de timp au fost sesizate mai multe fapte de înşelăciune, comise prin apeluri telefonice false, mai mulţi cetăţeni din judeţ fiind păgubiţi prin prezentarea ca adevărate a unor fapte nereale şi solicitarea de sume mari de bani de către indivizi necunoscuţi.

Victimele sunt păcălite prin metode menite să adoarmă vigilenţa părţilor vătămate, care plătesc sume mari de bani fără a verifica în mâinile cui ajung acestea.

În a doua parte a lunii mai 2013 trei persoane din Alexandria, Turnu Măgurele şi Roşiorii de Vede au reclamat faptul că au contactate telefonic şi au fost înşelate cu sumele de 2.000 lei, 8.000 lei şi, respectiv, 2300 euro, de persoane necunoscute.

Suspecţii s-au prezentat drept fiu, ginere sau avocat al fiului/ginerelui părţii vătămate, care pretinde că a fost implicat într-un accident rutier şi are nevoie urgentă de o sumă mare de bani pentru plata daunelor sau spitalizarea persoanelor rănite.

Părţile vătămate au trimis sumele de bani în conturile bancare transmise de suspecţi, constatând ulterior că totul a fost doar o minciună, sesizând poliţia cu privire la aceasta.

Alături de această metodă, infractorii mai folosesc şi celelalte moduri de operare prezentate în campaniile preventive anterioare, respectiv solicitarea unor sume de bani pentru predarea unor colete care, aparent, sunt trimise de rudele aflate în străinătate ori furtul de bani sau alte bunuri comis de persoane nesupravegheate care pătrund în locuinţa părţilor vătămate sub pretextul vânzării / cumpărării unor bunuri.

Potrivit poliţiştilor teleormăneni victimele sunt în majoritatea cazurilor persoane de vârsta a treia. Pentru a nu cădea în plasa escrocilor trebuie să acordaţi maximă atenţie persoanelor străine, necunoscute, care pretind că vin sau vă contactează din partea unor membri ai familiei sau alte rude.

Reţineţi fizionomia ori alte date de identificare ale suspecţilor, numere de înmatriculare ale autovehiculelor cu care se deplasează, numere de telefon de pe care sunteţi contactaţi şi apelaţi serviciul telefonic de urgenţă 112 atunci când sunteţi contactaţi personal, sau telefonic de persoane suspecte.

Pe aceeaşi temă:

Olteni înşelaţi „la foc automat” prin intermediul telefonului. VEZI metoda şmecherilor şi sfaturi despre cum să te fereşti

A apărut o nouă metodă de înşelăciune, "metoda accidentul". Mai multe persoane au plătit mii de lei pentru presupuse accidente cauzate de membri ai familiei

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite