Alegeri prezidenţiale 2014 Record de  ”turişti” în Teleorman. Coadă la vot  pe liste suplimentare  în comuna Poroschia

Alegeri prezidenţiale 2014 Record de  ”turişti” în Teleorman. Coadă la vot  pe liste suplimentare  în comuna Poroschia

Peste 17.500 de alegători votaseră până la ora 16.00 pe listele suplimentare din Teleorman. În comune fără potenţial turistic, tranzitul a fost neîntrerupt în cursul zilei de ieri, iar la unele secţii s-a stat la coadă pentru votul pe liste suplimentare.

Ştiri pe aceeaşi temă

La scrutinul din 16 noiembrie, ca de altfel şi la cel din 2 noiembrie, la Poroschia s-a stat la coadă pentru listele suplimentare.
 Înghesuiala a fost mare la secţia 251, organizată într-un local de şcoală veche, situat chiar pe DN 51. Maşini parcate pe şoseaua care leagă Alexandria de Zimnicea, grupuri de militanţi PSD şi ACL care s-au supravegheat reciproc şi trafic intens în secţie. Acesta a fost peisajul pe parcursul întregii zile în jurul secţiei 251. 
 
Până la ora 16.00 din cei aproximativ 1100 de alegători înscrişi în lista electorală permanentă votaseră 824. 226 a fost numărul celor aflaţi” în trecere” prin Poroschia, care au stat la coadă pentru votul pe liste suplimentare şi au ”umflat” prezenţa la Poroschia. ” Secţia de votare este chiar pe şosea. 
 
Cei aflaţi în trecere către Zimnicea sau către Alexandria opresc să voteze. Atât vreme cât dau declaraţie pe propria răspundere că nu au mai votat, noi nu avem nicio problemă”, a spus preşedinta secţiei de votare. Întrebaţi de ce votează pe listele suplimentare, ”turiştii” din Poroschia au mai toţi aceleaşi explicaţii. ” Sunt în vizită la părinţi”, ” Vin de la Zimnicea am văzut secţia şi am oprit”, ” Sunt în trecere prin zonă”.  Traficul ” turiştilor”  a fost atât de intens  încât s-a stat la coadă pentru completarea declaraţiilor pe propria răspundere.
La aceeaşi secţie au existat şi 71 de solicitări pentru urna mobilă. Unele au venit de la Spitalul de Psihiatrie care funcţionează în localitate.
 
Record de turişti şi la scrutinul din 2 noiembrie
 
Poroschia a fost una dintre localităţile intens vizitate şi la scrutinul din 2 noiembrie. 408 ”turişi” au votat pe listele speciale în localitate patronată de Iulian Badea, fost  primar PNL trecut la PSD, după ordonanţa 55. Suspiciuni legate de turismul electoral au existat şi la primul şi la al doilea scrutin pentru alegerile prezidenţiale. 
 
citeste totul despre: