Recomandări anti-caniculă ale poliţiştilor rutieri

Recomandări anti-caniculă ale poliţiştilor rutieri

Poliţiştii recomandă să nu ieşiţi în trafic între orele 10.00 şi 18.00

Şoferilor teleormăneni li se recomandă să îşi planifice drumurile cu maşina dimineaţa şi seara pe timpul caniculei, astfel încât să evite intervalul orar 10.00.18.00, cel mai periculos. În plus, şoferii cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) sunt sfătuiţi să nu conducă deloc în intervalul orar cu temperaturi maxime.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii teleormăneni recomandă, pentru conducerea în siguranţa pe timp de caniculă, folosirea aerului condiţionat în maşină înainte de a porni la drum cu autovehicolul care a stat în soare. Opririle dese la drum lung, la umbră, sunt o altă recomandare, precum şi consumul de apă.

Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, gradul de îmbătrânire și uzură al acestora şi al racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.

Şoferilor li se recomandă, de asemenea, să adapteze viteza autovehiculelor la condiţiile meteo-rutiere şi să păstreze o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care circulă înainte, întrucât temperaturile mari înregistrate la nivelul părţii carosabile sunt factor determinant în scăderea aderenţei pneurilor și implicit în creşterea spaţiului de frânare.

În cazul în care administratorul drumului public, împreună cu poliţia rutieră dispune parţial sau total restricţionarea traficului rutier pe anumite sectoare de drum, respectați în totalitate semnalele și indicaţiile poliţiștilor de deviere a traficului rutier.

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de caniculă pentru toată ţara, valabilă de miercuri până vineri, când temperaturile vor ajunge până la 37 de grade în sud şi sud-est, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 în mai multe zone.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările