Reabilitarea Adăpostului pentru persoane aflate în dificultate, investiţie de peste 2,6 milioane de lei

Reabilitarea Adăpostului pentru persoane aflate în dificultate, investiţie de peste 2,6 milioane de lei

23 de persoane sunt cazate în Adăpostul temporar de la Alexandria

138 de locuri pune la dispoziţie municipalitatea din Alexandria persoanelor singure, familiilor sau copiilor aflaţi în dificultate care au nevoie de cazare temporară. Adăpostul care funcţionează într-un fost cămin muncitoresc, pe strada Dunării, la ieşirea spre Poroschia, a beneficiat de un proiect de reabilitare, finanţat din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional.

Perioada de implementare a fost 1.06.2014-31.06.2016, iar valoarea totală a investiţiei se ridică la 2.611.381, 60 lei din care finanţarea UE a reprezentat 1.817.735,60 lei.
”Este un obiectiv cu caracter social, un adăpot temporar pentru persoane aflate în dificultate, care şi-au pierdut locuinţa sau din cauza violenţei au fost nevoite să părăsească locuinţa. Este o investiţie începută în anul 2014, s-a ridicat la valoarea de 26 de miliarde de lei vechi. Firma care a lucrat aici se numeşte HidroInter, s-au încadrat în palierele de timp impus, Avem şi o cofinţare din partea muncipiului”, a declarat primarul Victor Drăguşin

Adăpostul are o capacitate de 138 de locuri şi momentan sunt cazate aici  23 de persoane. ”Am să propun în Consiliul local ca un număr de camere să îl rezervăm, să- avem ca un adăpost deja pregătit pentru cazuri de dezastre”, a adăugat primarul Drăguşin.

Potrivit edilului, adăpostul se adresează doar cetăţenilor municipiului Alexandria. ”Este un adăpost pentru alexăndrenii care, repet, temporar rămân fără o locuinţă. Nu ne-am propus ca acest adăpost să devină o casă pentru oamenii străzi. Se adresează doar alexăndrenilor aflaţi în momente grele”.

Cazarea în Adăpost se plăteşte în cazul celor care au  venituri. Potrivit deciziei Consiliului local, în cazul familiilor sau persoanelor care au un venit pe membru de familie de peste 142 de lei, taxa este de 50% din venituri. Nu plătesc cei care au venituri mai mici de 142 de lei pe membru de familie. Cei care au nevoie de adăpost temporar, trebuie să se adreseze Primăriei. ”
”Primarul emite dispoziţie de cazare temporară, după efectuarea unei anchete sociale. După 12 luni, dacă este cazul, vor primi adăpost pentru încă maxim un an de zile, prin aprobarea Consiliului local”, a explicat primarul Alexandriei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: