Alegeri prezidenţiale 2014 PSD a spulberat opoziţia în judeţul lui Dragnea:Ponta a câştigat în 90 de localităţi din Teleorman, Klaus Iohannis doar în şapte

Alegeri prezidenţiale 2014 PSD a spulberat opoziţia în judeţul lui Dragnea:Ponta a câştigat în 90 de localităţi din Teleorman, Klaus Iohannis doar în şapte

PSD Teleorman susţine că a obţinut rezultatul scontat

Liderii PSD Teleorman, cei care au coordonat campania pentru alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie, au prezentat, astăzi, rezultatele scrutinului de duminică. 57% a obţinut  Victor Viorel Ponta, candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC în judeţul Teleorman . Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a ieşit învingător doar în şapte comune din Teleorman, procentul obţinut la nivelul judeţului fiind de 23,21%.

PSD-ul a ieşit învingător ca procente în 90 de localităţi din judeţul lui Liviu Dragnea. Faptul că Ponta a fost preferatul teleormănenilor din cele 65 de localităţi patronate de primari PSD nu a constituit o surpriză. Marea surpriză a venit din partea a peste 20 de localităţi, patronate de primar de la PDL şi PNL, unde a câştigat tot Victor Viorel Ponta.
 
Victor Drăguşin , şeful de campanie al PSD a prezentat lista localităţilor conduse de primari ai opoziţiei unde Victor Viorel Ponta a ieşit învingător: ”Aş vrea să scot în evidenţă că în primul tur, la alegerile prezidenţiale, Alianţa PSD-UNPR-PC a surclasat contracandidatul principal, Klaus Iohannis, în foarte multe localităţi conduse, administrate, de ACL.Alianţa PSD-UNPR- PC a câştigat în Botoroaga,, condusă de primar PNL, Victor Ponta- 53,18% Klaus Iohannis -33%, localitatea Bujoru, Victor Ponta- 43,44%, Klaus Iohannis- 43,04% , Călmăţuiu de Sus, localitate condusă de liberali, Victor Ponta-48%, Klaus Iohannis- 35%, Cervenia condusă de PDL, Victor Ponta- 49,89%, Klaus Iohannis- 34%, comuna Ciolăneşti condusă de PNL, Victor Ponta- 61,99% , Klaus Iohannis- 20,06%, cmuna Dideşti condusă de PDL, Victor Ponta- 57,88%, Klaus Iohannis- 28,85%, comuna Drăgăneşti de Vede condusă de PDL, Victor Ponta- 53,41%, Klaus Iohannis- 30,28%,, comuna Fântânele condusă tot de PDL , Victor Ponta- 53,38, Klaus Iohannis- 32,14, comuna Frăsinet condusă de PNL, Victor Ponta- 46,72, Klaus Iohannis doar 13,22%, comuna Mavrodin condusă de PDL, Victor Ponta- 56,51% , Klaus Iohannis- 13,81%, comuna Mârzăneşti condusă tot de PDL Victor Ponta- 46,21%, Klaus Iohannis- 41,21%, comuna Nanov condusă tot de PDL, Victor Ponta- 50,95%, Klaus Iohannis- 27,19%, comuna Năsturelu condusă de PNL , Victor Ponta- 46,19%, Klaus Iohannis- 38,25%, comuna Necşeşti condusă tot de PNL , Victor Ponta- 57%, Klaus Iohannis-30%, comuna Peretu, o mare comună alături de Botoroaga condusă de liberali, Victor Ponta-49,87%, Klaus Iohannis doar 37,94, comuna Plopii Slăviteşti condusă de PDL, Victor Ponta- 45,62%, Klaus Iohannis- 32,11%, comuna Plosca, o altă comună mare condusă de PDL , Victor Ponta- 43,05, Klaus Iohannis- 42,54%, comuna Săceni PDL, 62% pentru Victor Ponta, doar 21% pentru Klaus Iohannis, comuna Sfinţeşti condusă de PNL 46,06-Victor Ponta, 38, 69 -Klaus Iohannis , comuna Smârdioasa, tradiţională PNL 57,58- Victor Ponta, 27,67- Klaus Iohannis, comuna Tătărăştii de Sus, Victor Ponta- 50,57%, Klaus Iohannis- 34,31%, Trivalea Moşteni condusă tot de PNL 47,48%- Victor Ponta, 35,59-  Klaus Iohannis, Troianu condus de PDL 55% pentru Victor Ponta , 28% pentru Klaus Iohannis şi Viişoara condusă tot de PDL 45,54%- Victor Ponta, 38,46% -Klaus Iohannis”.
 
Klaus Iohannis câştigător doar în 7 localităţi din Teleorman. Almăjanu, bătut în Colegiul 6 rural
 
Din cele 31 de comune din judeţ, conduse de primari PNL şi PDL, Klaus Iohannis a câştigat doar în şapte (cinci de la PNL şi două de la PDL). Redutele necucerite de PSD Teleorman sunt : Buzescu, Călineşti, Moşteni, Vârtoape,Suhaia, Mereni, Lisa. Rezultatul este dezastruos pentru ACL Teleorman, organizaţie care s-a văzut ”bătută” la ea acasă, în comune în care au avut majoritatea sufragiilor electoratului la scrutinurile trecute. Senatorul PSD Timotei Stuparu a exemplificat victoria cu Colegiul nr 6 Rural, al deputatului PNL Marin Almăjanu, unde PSD-ul a ieşit învingător. 
 
”Din colegiu i-au plecat primarii de la Băbăiţa, Gălăteni şi Rădoieşti, în baza ordonanţei 55, şi acolo a pierdut. A pierdut la Botoroaga, Frăsinet, la Necşeşti, la Sfinţeşti, Trivalea Moşteni şi Peretu. Deci a pierdut şi la el acasă. Din colegiul lui rural a mai câştigat doar în Buzescu, în Cosmeşti, Moşteni şi Vârtoape”, a spus Timotei Stuparu.
 
PSD Teleorman vrea 100% în turul al doilea
 
”Am  obţinut rezultatele pe care le-am scontat”, au concluzionat pesediştii teleormăneni.  Pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, social-democraţii au recunoscut că şi-ar dori să câştige 100% din localităţile din judeţ. Pentru obţinerea dezideratului, în perioada următoare, îşi vor pune în mişcare maşina de campanie electorală. Social-demcraţii mizează pe dialog direct cu cetăţenii, pentru promovarea candidatului Victor Viorel Ponta.
”Ne propunem ca, în finalul acestei acţiuni electorale ,din poartă în poartă, acţiuni stradale de promovare  a candidatului nostru,  să finalizăm cu cinci mitinguri electorale. Ne preocupă să vedem şi care sunt posibile alianţe la nivel judeţean pentru susţinerea candidatului în judeţul Teelorman şi să vedem măsuri, soluţii pentru fiecare organizaţie în parte, pentru un rezultat pe care ni-l dorim favorabil pentru Victor Ponta”, a mai spus Timotei Stuparu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: