Protest organizat în judeţul lui Dragnea: „Spălăm ruşinea Teleormanului“. Nouă oameni au ieşit în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest în Teleorman FOTO Carmen Dumitrescu
Protest în Teleorman FOTO Carmen Dumitrescu

Doar nouă persoane s-au adunat duminică, 20 ianuarie 2018 în faţa Casei de Cultură din Alexandria pentru a protesta faţă de actualul Guvern.

UPDATE ORA 19.00 În faţa Casei de Cultură nefuncţională din capitala judeţului Teleorman s-au întâlnit duminică seară nouă persoane. Oamenii spun că nu ies din case de frică. O florăreasă ne povestea că, după ce a participat la protestele de anul trecut din Alexandria, n-a mai avut clienţi.

Maria Bacică, o pensionară prezentă la protest, a spus: „Da, mie îmi e frică. Dar nu pentru mine. Mă tem că ăştia nu vor pleca niciodată. Mă tem că aici ne vom întâlni şi peste un an. Şi că vom sta în frig, exact aşa cum stăm acum: degeaba. Eu am venit aici pentru că am văzut oamenii aceia din Cluj... Nu ştiu, e o formă de respect pentru ei...” 

Tudor, pe de altă parte, e tânăr. El a venit din Bucureşti la rude şi, când a aflat că se protestează şi la Alexandria, a luat decizia să meargă şi el la Casa de Cultură: „Eu sunt aici, pentru că mi se pare un lucru extraordinar să spui că eşti nemulţumit aici. Fix aici: la rădăcina «răului». Eu cred că lucrurile nu se vor schimba şi că teama nu se va spulbera în Teleorman până în ziua în care se va face şi aici educaţie. Asta lipseşte. Şi cred că mai e o anumită comoditate. Că nu tuturor le e frică. Dar cred că le e mai uşor să stea acasă. Aici plouă. Poate că ăsta e motivul. Vreau să cred asta... ”

Deşi mulţi teleormăneni au plecat la Bucureşti, unde spun că au posibilitatea de a se exprima liber, unii vor rămâne acasă, pentru a-şi scanda faţă de guvernul PSD. 

În consecinţă, a fost creat pe Facebook un eveniment, sub titulatura „Spălăm ruşinea Teleormanului", la care şi-au anunţat participarea câţiva locuitori ai Alexandriei. 

Participanţii la protestele din capitala judeţului Teleorman au reclamat în trecut că au avut de suferit în urma implicării în mişcări civice de acest fel.

Carmen Dumitrescu

Pe aceeaşi temă:

Protest la Alexandria. Lucian Mândruţă: „Am fost la cel mai mic miting, dar cu cel mai mare mesaj: eliberarea de frică începe cu tine însuţi“

Protest şi în zilele de Crăciun. Una dintre manifestante şi-a serbat ziua de naştere în faţa Prefecturii. A împlinit 71 ani

Proteste de Sărbători faţă de modificările aduse în Parlament legilor Justiţiei: „Este mai mult decât un atac la adresa luptei anticorupţie“

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite