Primul caz de pestă porcină în Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţul Teleorman a fost confirmat, marţi, 16 septembrie, primul caz de pestă porcină. Veterinarii spun că boala a fost confirmată la cadavrul unui purcel aruncat în apropierea pădurii din localitatea Slobozia Mândra.

UPDATE 18.50 Directorul DSV Teleorman, Iulian Ianculescu, a confirmat pentru Adevărul că a fost înregistrat primul caz de pestă porcină în zona satului Slobozia Mândra din judeţul Teleorman. Acesta a declarat că s-au găsit nişte resturi de la două cadavre porcine şi din acestea a fost recoltate probe care au fost ulterior duse la laborator pe data de 2 octombrie.

Ianculescu afirmă că ar fi vorba doar la resturile unui purcel domestic de vreo 40 de kilograme, care ar fi fost abandonat lângă o pădure de lângă satul Slobozia Mândra, s-a confirmat pesta porcină africană.

„Nu sunt cazuri de îmbolnăviri în zonă. Am vorbit cu primarul din comună. Sper să fie un caz izolat“, a declarat Ianculescu pentru „Adevărul“.

Acesta a amintit că încă nu vor fi luate încă măsuri.

Ştirea iniţială

Autorităţile din Teleorman au confirmat că primul caz de pestă porcină africană din judeţul Teleorman a fost înregistrat în satul Slobozia Mândra, se arată pe zf.ro.

"Avem un singur purcel necunoscut, aruncat într-o pădure la Slobozia Mândra, la 5 kilometri de sat şi într-adevăr e pozitiv. Dar în gospodării nu e încă risc. E vorba, de fapt, de două cadavre, mai mult oasele, aruncate acolo, însă doar unul este pozitiv”, a declarat directorul DSV Teleorman, Iulian Ianculescu, pentru Mediafax.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite