Primăriile şi unităţile de învăţământ se pot înscrie la concursul naţional „Fiecare Copil în Grădiniţă”

Primăriile şi unităţile de învăţământ se pot înscrie la concursul naţional „Fiecare Copil în Grădiniţă”

Copiii au şansa la o grădiniţă modernă

Termenul de depunere a aplicaţiilor pentru Concursul Naţional „ Fiecare Copi în Grădiniţă” s-a prelungit până la data de 17 iunie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Educaţiei ,Cercetării, Tineretului şi Sportului împreună cu Asociaţia Ovidiu Rom invită, pentru al doilea an consecutiv toate primăriile, în colaborare cu unităţile de învăţământ şi ONG-urile din ţară să  aplice pentru obţinerea unei finanţări care să le ajute să ducă la grădiniţă fiecare copil cu vârsta între 3 şi 6 ani.
 Asociaţia Ovidiu Rom a alocat aproximativ 150 de euro pentru un an pentru fiecare copil a cărui familie trăieşe sub pragul sărăciei. Această sumă acoperă necesarul lunar de resurse educaţionale şi tichete sociale pentru familiile ai căror copii au avut o prezenţă zilnică la şcoală.

Peste 1000 de copii au mers la grădiniţă prin acest proiect

Iniţiativa „ Fiecare Copil la Grădiniţă” a fost lansată în iulie 2010 şi până în prezent  a spijinit 1300 de copii şi familiile acestora din 19 comunităţi. Rata prezenţei zilnice la şcoală aproape s-a dublat faţă de anul şcolar precedent.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările