Primarii incompatibili de la Olteni şi Nenciuleşti au fost suspendaţi din funcţii prin ordin al Prefecturii Teleorman

Primarii incompatibili de la Olteni şi Nenciuleşti au fost suspendaţi din funcţii prin ordin al Prefecturii Teleorman

Emilian Mărcuşanu, primarul comunei Olteni

Prefectura Teleorman a emis ordinele de suspendare din funcţie a primarilor din Olteni şi Nenciuleşti, ambii aflaţi în stare de incompatibilitate şi menţinuţi în funcţie, în ciuda acuzaţiilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cazul primarului din Nenciuleşti, Sandu  Vâlcu, instanţa a decis definitiv ca este in stare de incompatibilitate, în urmă cu şase luni. Emilian Mărcuşanu de la Olteni  a fost condamnat pentru abuz în serviciu. Situaţia celor doi edili, menţinuţi în funcţie de Prefectura Teleorman a ajuns şi în atenţia DNA, după ce  Alina Magureanu, fosta noră a lui Virgil Măgureanu a depus o plângere împotriva prefectului de Teleorman, Daniela Carmen Dan.
 
La data sesizării, prefectul de Teleorman a justificat menţinerea în funcţie a celor doi edili cu faptul că la Instituţia Prefectului nu ar fi ajuns încă referatele celor doi. Potrivit legii, până la ordinul de suspendare emis de prefect, ar fi trebuit întocmite  referate de către subalternii celor care ar fi  trebuit să-şi paraseasca functiile. Referatele au întârziat să apară însă luni bune şi primarii incompatibili au rămas în funcţii.
 
Documentele invocate de prefectul de Teleorman par să fi ajuns la Instituţia Prefectului care a emis recent ordinele de suspendare din funcţie.
 
Ordinul privind suspendarea din funcţie a primarului de la Nenciuleşti a fost emis în data de 22 martie.
” Se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului Vâlcu Sandu de primar al comunei Nenciuleşti, ca urmare a stării de incompatibilitate prin Raportul de evaluare ANI rămas definitiv  la data de 16.10.2015 prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”.
 
Până la alegerea unui nou primar, la Nenciuleşti atribuţiile primarului vor fi preluate de viceprimarul Gheorghe Ivaşcu.
 
Prefectura Teleorman  a emis ieri şi ordinul potrivit căruia : ”Se constată încetarea mandatului de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului domnului Emilian Mărcuşanu de primar al comunei Olteni, ca urmare a condamnării la pedeapsa închisorii  de un an cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata a trei ani, reprezentând termen de încercare de 3 ani”
Până la alegerea noului primar, în condiţiile legii, atribuţiile primarului vor fi exercitate de drept, de către viceprimarul comunei Rada George.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: