Prima centrală electrică fotovoltaică se construieşte la Roşiorii de Vede

Prima centrală electrică fotovoltaică se construieşte la Roşiorii de Vede

O centrală fotovoltaică ar putea lua naştere în municipiul roşiorii de Vede foto: Adevărul

Roşiorenii vor plăti, în curând, facturi mai mici la energia electrică. Cel puţin asta promite municipalitatea, care are în plan construcţia unei centrale electrice fotovoltaice. Primul pas către realizarea investiţiei a fost făcut săptămâna aceasta, când Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a eliberat autorizaţia de înfiinţare a centralei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Veşti bune pentru locuitorii din Roşiorii de Vede. Municipalitatea are în plan să construiască o centrală electrică fotovoltaică, ceea ce promite să scadă simţitor facturile consumatorilor din zonă. Astfel, la Roşiorii de Vede demarează o lucrare a cărei investiţie depăşeşte 4 milioane de euro.

Unitatea va avea o capacitate instalată de 2,48 MW, iar valoarea medie a investiţiei într-un MW este de 1,5 milioane de euro. “Piatra de temelie” a centralei a fost pusă în această săptămână, o dată cu autorizaţia de înfiinţare a investiţiei, acordată de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie.

Dacă proiectul se va realiza, municipiul Roşiorii de Vede ar puncta a doua premieră judeţeană. Ar fi prima localitate teleormăneană producătoare de energie verde, după ce, în urmă cu doi ani a devenit primul oraş din judeţ cu cea mai mare şi modernă piaţă.

Energia regenerabilă acoperă aproximativ 8 la sută din consumul final la nivel naţional. Investiţiile derulate în construcţia de unităţi de producţie a energiei verzi depăşesc 3 miliarde euro, fiind realizate în principal de companii private.

Pe aceeaşi temă:

Energia fotovoltaică a ajuns la fel de ieftină precum cea pe bază de cărbune

FOTOGALERIE Cel mai mare parc fotovoltaic din ţară, inaugurat la Târgu Cărbuneşti

Ordonanţa privind amânarea plăţii unor certificate verzi rămâne în ceaţă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările