Posibilităţi noi pentru angajarea tinerilor din mediul rural

Posibilităţi noi pentru angajarea tinerilor din mediul rural

Foto arhivă

  Situaţia foarte multor tineri teleormăneni din mediul rural este de-a dreptul disperată, în condiţiile în care mulţi dintre ei nu au acces la locurile de muncă scoase la dispoziţia publicului din judeţ şi devin şomeri de lungă durată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totuşi, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman face eforturi susţinute pentru remedierea acestei probleme şi acum este partener în proiectul “Antreprenoriatul rural şi oportunităţi de dezvoltare în domeniul TIC-Premise pentru dezvoltare regională şi creştere economică”, finanţat din fonduri europene al cărui beneficiar este Getico Systems Bucureşti, proiect ce va fi implementat în următoarele 18 luni în Teleorman. În cadrul unei conferinţe de presă s-a prezentat acest proiect care are ca principal obiectiv dezvoltarea culturii antreprenoriale şi creşterea expertizei în vederea îmbunătăţirii abilităţilor, cunoştinţelor şi comportamentului managerial pentru mici sau viitori întreprinzători, în special tineri din mediul rural, din judeţul Teleorman, ce pot genera dezvoltare locală şi ocupare prin dezvoltarea afacerilor. Grupul ţintă al acestui proiect este constituit din 120 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Cursurile vor avea loc în patru sedii mobile ce vor fi amplasate în patru comune teleormănene ce vor fi selectate în urma unui studiu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările