Poliţiştii au pichetat sediul MAI. Lider de sindicat din Poliţia Teleorman: „Noi am depus un jurământ de credinţă patriei, nu politicului“

Poliţiştii au pichetat sediul MAI. Lider de sindicat din Poliţia Teleorman: „Noi am depus un jurământ de credinţă patriei, nu politicului“

Ceremonia de avansare în grad a Promoţiei 2018 a Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza  FOTO Inquam Photos

Circa 50 de poliţişti din Teleorman, membri ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, au pichetat joi, 7 februarie sediul MAI cerându-şi drepturile. Protestul lor continuă şi vineri, 8 februarie. Oamenii legii cer o „salarizare echitabilă“ şi o măsuri legislative care să protejeze poliţiştii din punct de vedere juridic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderul filialei din Teleorman al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Leonard Mărgărit, agent şef principal la Serviciul Criminalistic, a declarat, pentru „Adevărul“, înainte de pichetarea de joi, 7 februarie, că principalele nemulţumiri care îi scot în stradă sunt: salarizarea precară şi discriminatorie a personalul MAI, îngheţarea sporurile, neîncadrarea în grupe corespunzătoare riscului profesional a personalului contractual. 

La acestea se adaugă, spune Mărgărit, logistica precară din mediul rural, dar şi lipsa unei protecţii juridice reale a poliţiştilor care sunt victime. „Sunt multe cazuri de ultraj în care autorii sunt în libertate“, afirmă liderul de sindicat.

Într-un comunicat dat presei se mai preciza: „Cerem condiţii de lucru mai bune şi o salarizare echitabilă pentru personalul în activitate şi încetarea discriminării pensionarilor militari. În cazul în care guvernanţii nu vor răspunde pozitiv solicitărilor noastre acţiunile de protest vor continua pe termen nelimitat“.

Leonard Mărgărit mai spune că aceste solicitări nu sunt de ieri, de azi şi speră ca guvernanţii să conştientizeze importanţa muncii poliţiştilor: „Ei au zis că nu suntem prioritate în programul lor de guvernare. Noi am depus un jurământ de credinţă patriei, şi nu politicului“.

Pichetarea continuă şi vineri, 8 februarie.

Mai puteţi citi:

UPDATE Tânăr de 17 ani, din Teleorman, mort de gripă. De ce altă afecţiune suferea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările