Pliant de promovare a oraşului Videle expus la Washington ca fiind reprezentativ pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre imaginile de la Washington  FOTO: Facebook George Edward Dircă
Una dintre imaginile de la Washington  FOTO: Facebook George Edward Dircă

Imagini cu un pliant turistic de prezentare a oraşului Videle alături de obiecte româneşti într-o vitrină din Washington au fost făcute de senatorul USR Galaţi, George Edward Dircă, în cadrul unei întâlniri a tinerilor politicieni sub 40 de ani din Europa la Washington.

„Iată cu ce se mândreşte România la Washington DC! Aşteptăm cu interes momentul apariţiei Omagiului. Mulţumesc pentru poză, George Edward Dircă!“, scria Nicuşor Dan, pe contul de Facebook, în data de 13 mai.

Contactat de reporterul „Adevărul“, George Edward Dircă precizează contextul în care au fost realizate acele fotografii, dar şi ce mesaj consideră acesta că transmite respectivul pliant.

Dircă participa în acele zile la o întâlnire a tinerilor politicieni europeni sub 40 de ani, întrevedere care avea loc la Washington, în clădirea Comisariatului - instituţie echivalentă a Consiliului Local al unui oraş ori a Consiliului General (în cazul Bucureştiului). „Doar că nu sunt la fel de numeroşi ca la noi (n. r. se referă la membrii ce compun Comisariatul)“, precizează Dircă.

Potrivit acestuia, pe holul Comisariatului se află vitrine cu suveniruri primate în dar de la delegaţiile care au trecut pe acolo. Parlamentarul USR a văzut pe hol cadouri primite de la delegaţii din China, din Japonia.

„Ce mi-a atras atenţia a fost tricolorul României. Şi am observat o întreagă vitrină plină cu tot felul de cadouri primite de la delegaţiile din România. Şi aveau acolo de la pălincă de prună, vin de Murfatlar până la această revistă de promovare a oraşului Videle“, explică George Edward Dircă pentru Adevărul.

pliant de promovare videle foto facebook george edward dirca

Imagine trimisă de parlamentarul USR de Galaţi George Edward Dircă

În vitrine, unde erau expuse darurile oferite de delegaţia românească/delegaţiile româneşti, mai erau pliante din judeţele Gorj, Satu Mare.

„M-aş bucura dacă toate aceste delegaţii care merg acolo şi au funcţii de decizie la nivel local să importe bune practice de acolo, inclusiv la ce înseamnă sistemul de adoptare a unei decizii, eficienţa cheltuirii banilor publici, să ia un exemplu de acolo pentru că Washingtonul e un oraş deosebit de frumos şi foarte curat, foarte bine îngrijit“, afirmă Dircă.

Întrebat ce mesaj transmite broşura de promovare a oraşului Videle – şi plecând e la ideea că americanii nu ştiu că premierul României e originar din acel oraş – parlamentarul USR spune că imaginea de pe pliant pare un bloc. Soţia unui amic de-al său e din Videle şi aşa a aflat că imobilul de pe pliant e un bloc, iar în faţa sa e o fântână.

„Acea fântână este locul de întâlnire şi de spart seminţe al tuturor tinerilor din oraş şi că acela din spate ar fi un bloc de locuinţe. (…) Ca impact vizual nu te atrage cu absolut nimic acea prezentare. E o clădire ce apare aşa cenuşie, te duce cu gândul spre construcţiile acelea vechi, comuniste. Nu se distinge deloc acea fântână arteziană în poză. (…) E o imagine care din punctul meu de vedere nu are ce să caute pe o broşură de prezentare“, adaugă senatorul USR de Galaţi.

Mai puteţi citi:

„România neîmblânzită”, filmul documentar cu imagini spectaculoase „din lumea celor care nu cuvântă” VIDEO

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite