Peste 300 de locuri libere în liceele din Teleorman. Ultima repartizare va avea loc vineri, 8 septembrie

Peste 300 de locuri libere în liceele din Teleorman. Ultima repartizare va avea loc vineri, 8 septembrie

Foto arhivă

Vineri, 8 septembrie 2017, va avea loc ultima repartizare pentru clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în prima etapă, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior, vor fi repartizaţi în clasa a IX-a pe locurile rămase libere în liceele teleormănene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Repartizarea se va face în şedinţă publică, pe baza opţiunilor candidaţilor, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. La repartizarea în şedinţă publică pot participa şi absolvenţii care nu au susţinut Evaluarea Naţională, aceştia urmând să fie repartizaţi pe locuri rămase libere după ce au fost repartizaţi cei care au susţinut evaluarea, pe baza mediei generale obţinută în cei patru ani de gimnaziu.

După repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat, desfăşurată în data de 12 iulie 2017, în Teleorman au rămas disponibile 317 locuri. Singurele unităţi la care s-au ocupat toate locurile după repartizarea computerizată din iulie sunt : Colegiul Naţional “Al. I. Cuza”din Alexandria, Colegiul Naţional “Unirea” din Turnu Măgurele şi Liceul Teoretic “Constantin Noica” din Alexandria.
Majoritatea locurilor rămase libere sunt la liceele tehnologice, însă au rămas locuri neocupate şi la specializările matematică-informatică bilingv, filologie-bilingv, matematică-informatică, filologie, ştiinţe ale naturii sau ştiinţe sociale. În Alexandria, la Colegiul Naţional “Al. D. Ghica” au rămas disponibile 18 locuri la specializarea matematică informatică-bilingv, iar la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” mai sunt neocupate opt locuri la specializarea filologie-bilingv.

Locuri libere în municipiul reşedinţă de judeţ au rămas şi la Liceul Tehnologic nr. 1 la specializările comerţ (25 de locuri) şi mecanică (6 locuri), dar şi la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” la specializările agricultură şi mecanică (câte 4 locuri).

În Turnu Măgurele, cu excepţia Colegiului Naţional “Unirea”, sunt locuri libere la toate unităţile de învăţământ. La Videle au mai rămas locuri disponibile doar la specializările mate-info şi mecanică, iar în Zimnicea mai sunt disponibile 24 de locuri la specializarea ştiinţe ale naturii. În Roşiorii de Vede sunt locuri disponibile la toate liceele.

citeste totul despre: