Peste 10.000 de teleormăneni trăiesc din ajutoare sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

În evidenţele Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială figurează peste 10.000 de teleormăneni beneficiari de ajutor social. Majoritatea celor care trăiesc din ajutor dat de stat provin din mediul rural.

10.129 de teleormăneni au încasat ajutor social în luna august a acestui an, potrivit informaţiilor furnizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială. Pentru plata ajutoarelor s-au cheltuit peste 2.5 milioane de lei.
În ceea ce priveşte oraşele din Teleorman, campion este Zimnicea. Aici figurează 474 de beneficiari de ajutor social. Poziţia a doua, cu 356 de beneficiari, este ocupată de reşedinţa de judeţ  Alexandria. Asistaţi social sunt şi în celelalte oraşe din Teleorman :Turnu Măgurele ( 318 beneficiari), Roşiorii de Vede (262 de beneficiari) Videle (115 beneficiari) .

Cea mai mare pondere a asistaţilor social din Teleorman provin din mediul rural. Pentru localităţile rurale din judeţ, cei mai mulţi beneficiari de venit minim garantat sunt la Orbeasca, respectiv 409. Mulţi beneficiari de ajutor social mai sunt şi la Brânceni (161 de beneficiari), Bujoru (191 de beneficiari), Buzescu (175 de beneficiari), Călineşti (213 beneficiari), Conţeşti (246 de beneficiari), Lunca (181 de beneficiari), Năsturelu (165 de beneficiari), Olteni ( 230 de beneficiari), Scrioaştea ( 166 de beneficiari), Smârdioasa (171 de beneficiari) şi Tătărăştii de Sus (268 de beneficiari).

La polul opus sunt comune cu câteva mii de locuitori care au doat puţin peste 20 de asistaţi. ESte cazul localităţilor Siliştea (21 de beneficiari), Sârbeni (19 beneficiari) sau Uda Clocociov (22 de beneficiari).

Din numărul total al teleormănenilor care încasează lunar ajutor social, 866 de beneficiari au fost suspendaţi de la plată la final de lună, după ce, în urma anchetelor AJIPS, s-a constatat că aceştia nu îndeplinesc condiţiile impuse de lege pentru a putea beneficia de banii de la stat.

Conform prevederilor legale în vigoare, familiile şi persoanele singure au dreptul să primească un venit minim garantat ca formă de asistenţă socială. Cuantumul ajutorului social se stabileşte ca diferenţă între aceste niveluri în lei şi venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite