Pesta porcină africană se extinde în Teleorman. Încă un caz depistat în partea de sud a judeţului

Pesta porcină africană se extinde în Teleorman. Încă un caz depistat în partea de sud a judeţului

Imagine din Ialomiţa  FOTO Inquam Photos

Un nou caz de pestă porcină a fost confirmat luni, 22 octombrie, într-o gospodărie din satul Ştorobăneasa din comuna cu acelaşi nume, din judeţul Teleorman.

Ştiri pe aceeaşi temă

Probe prelevate de la 3 porci dintr-o gospodărie din satul  Ştorobăneasa, din comuna teleormănenaă cu acelaşi nume, au fost confirmate luni, 22 octombrie, pozitive cu virusul peste porcine africane.

După primirea confirmării de la Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală Bucureşti (I.D.S.A.) – Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Pestă Porcină Africană (PPA), reprezentanţii DSV Teleorman precizează, într-o informare, că s-a intervenit de urgenţă.

„Gospodăria respectivă a fost plasată sub supraveghere oficială şi au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport. A fost dispusă  eliminarea celorlalte porcine din gospodărie (3 capete) şi s-a relizat ecarisarea carcaselor“, se mai arată în respectivul comunicat.

Conducerea DVS Teleorman mai afirmă că „orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, DSVSA judeţene sau autorităţilor locale“, iar „toate animalele suspecte trebuie ucise şi neutralizate sub control sanitar  veterinar oficial, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de legislaţie“.

Mai puteţi citi:

Al treilea caz de pestă porcină africană în Teleorman

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: