Pericol la Videle: scurgere de propilenă la un tren-cisternă. Garnitura, trasă la depărtare de gară

Pericol la Videle: scurgere de propilenă la un tren-cisternă. Garnitura, trasă la depărtare de gară

Scurgere de gaze în Gara Videle. Trenul cu vagoane-cisternă, tras departe Sursa ISU Teleorman

O garnitură de tren cu vagoane-cisternă încărcate cu propilenă, un gaz extrem de inflamabil, a fost trasă la distanţă de Gara Videle, din cauza unor scurgeri de gaze.

În jurul orei 9.00, pe numărul unic de urgenţă 112, pompierii ISU Teleorman au fost alertaţi de faptul că de la un vagon cisternă aflat în Gară CFR Videle sunt scurgeri de gaze - mai exact, de propilenă, gaz similar cu propanul, extrem de inflamabil.
 
La faţa locului s-au deplasat imediat 2 echipaje, cu mijloace suplimentare de intervenţie. 
 
Garnitura a fost trasă pe o linie secundară, la o distanţă de siguranţă faţă de staţia CFR, zonă a fost balizată. Scurgerea provine de la vana trenului. 
 
Pompierii asigură măsuri PSI până la sosirea unei echipe a operatorului economic căruia îi aparţine vagonul pentru a remedia problema tehnică.
 
Iniţial întrerupt, traficul feroviar a fost reluat parţial, pe anumite linii. 
 
Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a comunicat că traficul feroviar pe raza staţiei Videle a fost reluat în condiţii de siguranţă, începând cu ora 11.05, pe liniile 1-6, vagonul din care s-au înregistrat scurgeri de conţinut fiind scos din compunerea trenului şi retras pe o linie secundară. 
 
„Circulaţia feroviară în gara Videle a fost oprită la ora 9.20, după ce personalul din staţia Videle, care asigură revizia tehnică a vagoanelor, a observat scurgeri de conţinut dintr-un vagon al unui tren de marfă.
 
Personalul feroviar a anunţat operativ Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, care a decis închiderea traficului feroviar pe raza staţiei Videle până la intervenţia echipei de mentenanţă a operatorului privat de marfă.
 
Trenul de marfă, compus din 20 de vagoane, aparţine operatorului privat Transferoviar Grup şi asigura un transport de propilenă în relaţia Palas - Râureni.
 
Menţionăm faptul că cele 4 trenuri de călători care au staţionat temporar, în gările de pe traseu, şi-au reluat traficul în condiţii de siguranţă“, transmite CFR.
 
Pe aceeaşi temă: 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările