S-a răsturnat cu maşina la intrare în Alexandria

S-a răsturnat cu maşina la intrare în Alexandria

La ora 5.10, poliţiştii rutieri erau alertaţi de un grav accident, produs pe drumul european 70, la intrare în Alexandria. Greta D., de 66 de ani din municipiul Bucureşti s-a răsturnat cu maşina într-o curbă, iar o persoană, pe nume Monica Z., de 44 de ani, care se afla în automobil a fost rănită uşor.

Plouă prin acoperiş la Grupul Şcolar Tehnic

Plouă prin acoperiş la Grupul Şcolar Tehnic

  Grupurile sanitare şi vestiarele sălii de sport ale Grupului Şcolar tehnic au probleme din cauza acoperişului vechi. Şi în sala de sport, pe tavan şi pe grinzile de susţinere ale acesteia, există urme de la apă scursă. Acoperişul şcolii nu se ţine nici acesta deloc bine. Trebuie înlocuită învelitoarea de tablă, din care s-au desprins mai multe foi. Au fost afectate în total patru săli de clasă.

Nu mai sunt bani pentru camere video şi semafoare inteligente

Nu mai sunt bani pentru camere video şi semafoare inteligente

Primăria Alexandria a verificat bugetul şi a descoperit că nu mai are bani pentru susţinerea proiectelor cu cofinanţare de la buget. Deşi aveau nevoie de 30 de milioane de lei (7.142.000 euro), din care 700.000 lei de la bugetul local (166.000 euro), restul de la Comisia Europeană, pentru implementarea proiectelor vizând siguranţa alexăndrenilor, după rectificarea bugutului judeţean, primăria a rămas fără o parte din aceşti

Spitalele scapă de datorii

Spitalele scapă de datorii

Datoriile spitalelor din judeţ vor fi achitate astăzi de către Casa de Asigurări de Sănătate Teleorman, cu bani proveniţi de la Ministerul Sănătăţii. Spitalele din judeţ au acumulat o datorie de peste 17 milioane lei.

Expoziţia "Culorile câmpiei"

Expoziţia

Biblioteca Judeţeană „Marin Preda" găzduieşte până pe 10 septembrie 2010 o frumoasă expoziţie de pictură, colaj cu elemente din natură şi împletituri din sfoară, ce au fost realizate în cadrul parteneriatului educaţional „Tabăra Naţională de Creaţie Culorile câmpiei", ediţia a III-a, tabără organizată în perioada 22-28 august 2010 în Centrul de agrement Dunărica Zimnicea.

Evoluţia doamnei Andronescu, de la un critic sever al regimului Dragnea-Dăncilă la numirea în funcţia de ministru al Educaţiei, ridică mari semne de întrebare. Există puţine informaţii referitoare la vizita la Washington a doamnei Ecaterina Andronescu. Doar cele furnizate de Dan Tăpălagă pentru G4Media, un ziarist de obicei foarte bine informat. Punând cap la cap toate datele existente, rezultă multe întrebări care aşteaptă răspunsuri.

acum 3 zile · comentarii (17)

Numai în pielea Theresei May să nu fi fost în această săptămână. Cinci miniştri au demisionat din guvernul său, după anunţarea Acordului cu UE privind Brexit. Au urmat trei ore în Camera Comunelor sub tirul tuturor taberelor politice. Unul din liderii partidului prim-ministrului, Conservator, a iniţiat procedura moţiunii de cenzură. Miza este răsturnarea cabinetului înaintea votului din Parlament, în decembrie, privind Acordul cu UE.

acum 3 zile · comentarii (55)

Şi ceea ce urma să se întâmple, s-a întâmplat: Guvernul britanic a trecut o formulă de acord plină de ambiguităţi, amânări şi lipse de înţelegeri concrete şi specifice, pierzând şi 5 membri ai guvernului după votul „pentru”, obţinut fără pic de entuziam.

acum 2 zile · comentarii (10)

Peste doar câteva zile, la Buenos Aires, cu ocazia Summitului G20 (26-30 noiembrie), urmează să aibă loc o mult aşteptată întâlnire Trump-Putin, cu atât mai interesantă cu cât, din motive neelucidate public, cei doi nu au avut timp pentru discuţia despre care se spune că ar fi fost programată şi anulată în ultimul moment, la Paris, în climatul oarecum furtunos declanşt de acuzaţiile preşedintelui american la adresa gazdelor sale franceze.

Aşadar, nostalgicii, apucaţii, înapoiaţii şi alţi corăbieri ai speranţei neghioabe caută în zadar: nu există viaţă în afara Uniunii Europene! Oricine îşi face socoteala că se poate rupe de mal şi oricine pune mîna streaşină la ochi în căutarea vreunei Americii neştiute va afla că n-a plecat şi că nu poate pleca nicăieri.

acum 2 zile · comentarii (70)

Primul moment când mi-am pus serios problema abandonării „centrismului” a fost la o şcoală de vară din timpul facultăţii. Seminarul era condus de unul dintre liderii de opinie ai umanismului secular de la noi, din acea şcoală care ceruse recent ca clopotele bisericii să fie interzise în spaţiul public, şi icoanele şi orele de religie să fie interzise în şcoli, pe motiv că ar încălca „libertatea de conştiinţă” a unei minorităţi.

Guvernarea PSD reuşeşte în nici doi ani recorduri de neimaginat, cu două guverne date jos, trei premieri şi zeci de remanieri, în unele dintre cazuri, cei remaniaţi ieri, fiind repuşi în funcţii astăzi. Cui foloseşte un talmeş-balmeş fără sfârşit şi de ce se face atâta efort în a schimba pe Tanda cu Manda?

Este întrebarea care se ridică după remanierea guvernului la CEx-ul de luni. Miniştrii care au fost daţi afară de Dragnea au revenit în guvern, Darius Vâlcov n-a mai prezentat el evaluarea miniştrilor, remanierea a fost amânată câteva săptămâni, timp în care premierul Dăncilă se plimba prin ţări exotice, Ecaterina Andronescu, un duşman declarat al lui Dragnea, a revenit în guvern, Toader n-a fost remaniat.

acum 12 ore · comentarii (12)

Miniştrii de Finanţe ai Franţei şi Germaniei au propus formarea unui buget al zonei euro menit să reducă discrepanţele economice. Propunerea e de bun-simţ, având în vedere incompletitudinea uniunii monetare ca arhitectură instituţională şi aranjamente de politici. De mult timp, experţi şi responsabili politici îmbrăţişează teza că lipsa aranjamentelor de ordin fiscal (ce nu trebuie reduse la „reguli”) e o carenţă majoră a funcţionării zonei euro.

acum 11 ore · comentarii (0)
Postari Recente