Spitalele, în pericol: s-ar putea face scrum la un incendiu!

Spitalele, în pericol: s-ar putea face scrum la un incendiu!

 Hindranţi stricaţi sau detectoare de fum nefuncţionale – asta au găsit pompierii şi inspectorii DSP în spitalele din judeţ. Controalele amănunţile ale modului în care sunt pregătite unităţile medicale să facă faţă incendiilor au început în urma catastrofei de la Maternitatea Giuleşti, unde un scurt circuit s-a soldat cu moartea a cinci bebeluşi.

La firul ierbii sintetice în Alexandria

La firul ierbii sintetice în Alexandria

  În oraş există doar trei terenuri sintetice de fotbal. Acestea sunt de calităţi diferite şi au tarife în concordanţă caracteristicile lor. Terenul de la pădure, făcut de primărie, este mai ieftin pentru că s-a creat din dorinţa de a fi accesibil oricui vrea să joace. Celelalte două, din Peco şi de la Sala Polivalentă, sunt mai scumpe, dar nu sunt atât de uzate.

Medicul Lucian Paraschivescu este un scriitor apreciat şi pictor amator

Medicul Lucian Paraschivescu este un scriitor apreciat şi pictor amator

Paraschivescu a fost preşedintele Colegiului Medicilor din Teleorman timp de 24 de ani şi şef de secţie pe boli interne şi cardiologie la Spitalul Judeţean. Este membru în grupul de lucru al Societăţii de  Ecocardiografie, al Societăţii Medicilor Scriitori şi Publiciști şi nu în ultimul rând, al Uniunii Scriitorilor. Este şi unul dintre cetăţenii de onoare ai oraşului .

Evoluţia doamnei Andronescu, de la un critic sever al regimului Dragnea-Dăncilă la numirea în funcţia de ministru al Educaţiei, ridică mari semne de întrebare. Există puţine informaţii referitoare la vizita la Washington a doamnei Ecaterina Andronescu. Doar cele furnizate de Dan Tăpălagă pentru G4Media, un ziarist de obicei foarte bine informat. Punând cap la cap toate datele existente, rezultă multe întrebări care aşteaptă răspunsuri.

acum 3 zile · comentarii (17)

Numai în pielea Theresei May să nu fi fost în această săptămână. Cinci miniştri au demisionat din guvernul său, după anunţarea Acordului cu UE privind Brexit. Au urmat trei ore în Camera Comunelor sub tirul tuturor taberelor politice. Unul din liderii partidului prim-ministrului, Conservator, a iniţiat procedura moţiunii de cenzură. Miza este răsturnarea cabinetului înaintea votului din Parlament, în decembrie, privind Acordul cu UE.

acum 3 zile · comentarii (55)

Şi ceea ce urma să se întâmple, s-a întâmplat: Guvernul britanic a trecut o formulă de acord plină de ambiguităţi, amânări şi lipse de înţelegeri concrete şi specifice, pierzând şi 5 membri ai guvernului după votul „pentru”, obţinut fără pic de entuziam.

acum 2 zile · comentarii (10)

Peste doar câteva zile, la Buenos Aires, cu ocazia Summitului G20 (26-30 noiembrie), urmează să aibă loc o mult aşteptată întâlnire Trump-Putin, cu atât mai interesantă cu cât, din motive neelucidate public, cei doi nu au avut timp pentru discuţia despre care se spune că ar fi fost programată şi anulată în ultimul moment, la Paris, în climatul oarecum furtunos declanşt de acuzaţiile preşedintelui american la adresa gazdelor sale franceze.

Aşadar, nostalgicii, apucaţii, înapoiaţii şi alţi corăbieri ai speranţei neghioabe caută în zadar: nu există viaţă în afara Uniunii Europene! Oricine îşi face socoteala că se poate rupe de mal şi oricine pune mîna streaşină la ochi în căutarea vreunei Americii neştiute va afla că n-a plecat şi că nu poate pleca nicăieri.

Primul moment când mi-am pus serios problema abandonării „centrismului” a fost la o şcoală de vară din timpul facultăţii. Seminarul era condus de unul dintre liderii de opinie ai umanismului secular de la noi, din acea şcoală care ceruse recent ca clopotele bisericii să fie interzise în spaţiul public, şi icoanele şi orele de religie să fie interzise în şcoli, pe motiv că ar încălca „libertatea de conştiinţă” a unei minorităţi.

Guvernarea PSD reuşeşte în nici doi ani recorduri de neimaginat, cu două guverne date jos, trei premieri şi zeci de remanieri, în unele dintre cazuri, cei remaniaţi ieri, fiind repuşi în funcţii astăzi. Cui foloseşte un talmeş-balmeş fără sfârşit şi de ce se face atâta efort în a schimba pe Tanda cu Manda?

Este întrebarea care se ridică după remanierea guvernului la CEx-ul de luni. Miniştrii care au fost daţi afară de Dragnea au revenit în guvern, Darius Vâlcov n-a mai prezentat el evaluarea miniştrilor, remanierea a fost amânată câteva săptămâni, timp în care premierul Dăncilă se plimba prin ţări exotice, Ecaterina Andronescu, un duşman declarat al lui Dragnea, a revenit în guvern, Toader n-a fost remaniat.

acum 11 ore · comentarii (10)

Miniştrii de Finanţe ai Franţei şi Germaniei au propus formarea unui buget al zonei euro menit să reducă discrepanţele economice. Propunerea e de bun-simţ, având în vedere incompletitudinea uniunii monetare ca arhitectură instituţională şi aranjamente de politici. De mult timp, experţi şi responsabili politici îmbrăţişează teza că lipsa aranjamentelor de ordin fiscal (ce nu trebuie reduse la „reguli”) e o carenţă majoră a funcţionării zonei euro.

acum 10 ore · comentarii (0)
Postari Recente