Voluntari care învaţă să salveze viaţa celor dragi. „Nu ştii niciodată când ţi se poate întâmpla ceva“

Voluntari care învaţă să salveze viaţa celor dragi. „Nu ştii niciodată când ţi se poate întâmpla ceva“

Un elev de 17 ani face voluntariat la ISU Teleorman şi învaţă cum să acorde primul ajutor, cum să recunoască simptomele unui infarct şi alte informaţii utile cu care pot salva vieţi. Coleg de bancă îi este un paznic de 53 de ani. Puţin mai încolo, la masă sunt alţi trei tineri. Fiecare are propriul motiv pentru care s-a înscris la cursul de voluntari organizat de ISU Teleorman.

Panică cu un stingător la o şcoală din Teleorman. 7 copii au ajuns speriaţi la spital. Sunt în afara oricărui pericol

Panică cu un stingător la o şcoală din Teleorman. 7 copii au ajuns speriaţi la spital. Sunt în afara oricărui pericol

Şapte copii de la Şcoala nr. 2 ”Mihai Viteazul” din Alexandria au ajuns la spital după ce au inhalat substanţa dintr-un stingător. Reprezentanţii ISU susţin că elevii au fost duşi la Spitalul Judeţean, iar cei de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Teleorman spun că micuţii sunt în afara oricărui pericol, dar sunt foarte speriaţi. În urmă cu puţin timp, copilaşii au fost duşi acasă.

FOTO Românul din Canada care îşi lansează cărţile acasă, în mai multe oraşe. „Ziua de 5 Decembrie 2017, o zi neagră pentru tot restul vieţii mele“

FOTO
Românul din Canada care îşi lansează cărţile acasă, în mai
multe oraşe.


„Ziua
de 5 Decembrie 2017, o zi neagră pentru tot restul vieţii
mele“

Familist şi monarhist convins, Iulian Gamentz îşi lansează, zilele acestea, primele sale cărţile în mai multe oraşe din România. Este vorba de volumul „40 de zile“, dedicat soacrei sale, şi „Cuvântul care mă însoţeşte“, o carte dedicată soţiei sale şi unor oameni care au schimbat la faţă România.

Bărbatul care vrea să fie liderul românilor din diaspora e din Teleorman. „Conducerea de Bucureşti ar trebui să se pensioneze. Habar n-au ce e în lume“

Bărbatul care vrea să fie liderul românilor din diaspora e din Teleorman. „Conducerea de Bucureşti ar trebui să se pensioneze. Habar n-au ce e în lume“

Investiţia în educaţie şi diaspora sunt singurele soluţii care ar putea schimba România, crede Emanuel Cioacă, preşedintele Federaţiei Românilor de Pretutindeni. Are 40 de ani, e originar din judeţul din care provin mulţi dintre guvernanţii ţării, însă are cu totul alte vederi. Deşi Federaţia nu are nici o lună de la înfiinţare, mai multe partide politice din România i-au dat deja târcoale.

Urmează o săptămână de foc pentru Liviu Dragnea. S-au tot adunat decizii manageriale eronate, care  acum stau să-i pleznească în faţă. Cine se crede deasupra tuturor şi vrea în jurul său doar slugi, aşa sfârşeşte. Şi nu e singurul conducător de partid care iese din scenă aşa. Pentru că nu ştiu adevărul elementar: cea mai bună dovadă de prostie este să-i crezi proşti pe ceilalţi.

acum 2 zile · comentarii (40)

Cu ceva ani în urmă, când realizam un ciclu de documentare TV sub egida Academiei Franceze, a Clubului de la Roma şi a Academiei Române, am avut ocazia să-l întâlnesc foarte des pe Alexander King, unul dintre fondatorii instituţiei care grupa în acel moment, alături de cei de la Bilderberg, tot ce însemna avangarda gândirii novatoare în cele mai diverse domenii ale activităţii umane.

acum 2 zile · comentarii (21)

La câteva luni după un reuşit turneu bucureştean, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”din Chişinău revine în România, de astă dată la a XXV a ediţie a Festivalului Internaţional de la Sibiu cu, ceea ce pare a fi, una dintre piesele de rezistenţă din repertorul său. Spectacolul cu piesa Steaua fără nume, montat de Alexandru Cozub.

acum 2 zile · comentarii (0)

Este clar că avem o problemă atunci când domnia legii şi interesul naţional nu mai contează dacă cineva care vrea să facă afaceri în ţara asta trebuie să ajungă la marele jupân în birou pentru a-l face să înţeleagă rostul unei investiţii de zeci de miliarde de euro.

acum 2 zile · comentarii (14)

Prima colaborare a lui Andrei Şerban cu un teatru independent românesc e o întoarcere la rădăcinile sale americane, ale experimentelor de la teatrul La MaMa. De aceea, afirmaţia sa că Pescăruşul lui Cehov este o piesă pe care n-a înţeles-o pe deplin niciodată trebuie luată în sens metaforic. Probabil sunt puţini regizori, chiar şi în lume, care s-o fi pus în scenă de cinci ori.

acum 2 zile · comentarii (0)

Am citit zilele trecute un eseu cu caracter istoric, cu totul remarcabil. Se cheamă „România în 100 de ani- Bilanţul unui veac de istorie”, e scris de austriacul Oliver Jens Schmitt, un profesor relativ tânăr- e născut în anul 1973- care predă istoria sud-est europeană la Universitatea din Viena şi care e evident că dovedeşte o preocupare evidentă pentru românia.

acum 3 zile · comentarii (28)

Problemele deosebit de ample ridicate de situaţia statului de drept din Polonia sunt din nou considerate de europarlamentarii europeni ca fiind într-atât de importante şi urgente încât au necesitat o nouă dezbatere în plen şi au justificat o scrisoare adresată domnilor Juncker şi Timmermans de către preşedinţii principalele grupuri politice din legislativul comunitar.

acum 3 zile · comentarii (10)

O ştire a bulversat instituţiile media acum câteva zile. Administraţia prezidenţială ar face presiuni asupra judecătorului Petre Lăzăroiu să demisioneze, ameninţându-l cu revocarea, în caz contrar. Discuţiile şi lămuririle ulterioare au demonstrat că nici vorbă de aşa ceva. Cel mai prost a picat domnul judecător Lăzăroiu, care şi-a schimbat declaraţiile de la o zi la alta.

acum 3 zile · comentarii (30)

Am urmărit cu atenţie, în ultimul deceniu, extinderea mişcărilor de protest din Marea Britanie şi alunecarea lor aproape imediată în nesupunere civică deşi nu erau animate de vreun ideal, să spunem. Experţii britanici au spus, pe bună dreptate, că o societate nu poate funcţiona cu explozia drepturilor în detrimentul responsabilităţilor.

acum 4 zile · comentarii (0)

Aniversarea unui sfert de veac de Teatru de stat cu numele celebrei Elvira Godeanu la Târgu-Jiu – un oraş care la sfârşitul veacului al XIX-lea abia număra 3.000 de locuitori, cum ne spune secretarul literar Ion Cepoi, avea totuşi o sală construită anume cu 300 de locuri, o performanţă în epocă –

acum 4 zile · comentarii (0)
Postari Recente