Mioara Dumitrescu, femeia care a cerut să fie eutanasiată, a încetat din viaţă

Mioara Dumitrescu, femeia care a cerut să fie eutanasiată, a încetat din viaţă

Mioara Dumitrescu a pierdut bătălia cu boala şi cu sistemul sanitar din România foto: Facebook Mioara Dumitrescu

Femeia din Turnu Măgurele care a solicitat autorităţilor, în urmă cu câteva zile, să fie eutanasiată a încetat din viaţa. Mioara Dumitrescu dorea să pună capăt suferinţelor din cauză că nu putea beneficia de tratamentul necesar bolii crunte care i-a distrus organismul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Boala, dar şi sistemul medical din România au fost mai puternice decât organismul Mioarei Dumitrescu.

Femeia în vârstă de 49 de ani din municipiul Turnu Măgurele a solicitat în urmă cu doar câteva zile să fie eutanasiată din cauza nepăsării autorităţilor statului care au refuzat să îi ofere tratamentul necesar.

Pentru a rămâne în viaţa femeia avea nevoie de tratament, dar autorităţile sanitare i-au refuzat tratamentul în repetate rânduri. Femeia a dat Casa de Sănătate în judecată şi a câştigat. Din păcate nici cu decizia judecătorilor în buzunar, femeia n-a primit tratament decât după intervenţia presei.

”Vineri, 7 iunie 2013, trebuia să primesc administrarea cu Avastin, lucru care nu s-a întâmplat. Nu contează că sunt asigurat la sistemul naţional de sănătate din România, de mulţi, mulţi ani. Este a doua oară (15 martie 2013 - când totuşi mai aveam ce să vând pentru a face bani de tratament), dar acum nu mai aveam ce să vând, ce să amanetez - poate viaţa mea care este deja pe ultimul drum. Vă spun că în data de 7 iunie am luat legătura cu Spitalul şi cu cei de la Casa Naţională de Sănătate Teleorman şi răspunsurile au fost de fiecare dată că se încearcă rezolvarea problemei, dar se uita că VIAŢA nu ţine cont de amânări şi din cauza nerespectării termenului de administrare a tratamentului, efectele pot fi devastatoare. Întreruperea tratamentului este fără îndoială un pas spre eutanasierea mea ”pe uşa din dos” având în vedere şi aspectele de natură juridică şi umane pe care ridică acest caz al meu. Nu mai am de făcut decât să vă rog să-mi aprobaţi LEGAL - cererea simplă de EUTANASIERE. Mă aflu în deplinătatea facultăţilor mele mintale, mai puţin fizice, însă credinţa în DUMNEZEU nu mi-a dispărut”, a fost ultima încercare a Mioarei Dumitrescu de a primi ajutor din partea autorităţilor.

Din păcate, se pare că ajutorul a venit mult prea târziu şi asta pentru că Mioara Dumitrescu a pierdut, aseară, lupta cu viaţa.

Femeia în vârstă de 49 de ani suferea  de o tumoră cerebrală.

Pe aceeaşi temă:

Cum se fură în sistemul sanitar românesc: un medic a prescris 100 de reţete pe zi, spune ministrul Dan Nica

Eugen Nicolăescu: „Recunosc că este dezastru în sistemul sanitar!”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările