Ministrul Educaţiei în vizită la Şcoala gimnazială ” Ştefan cel Mare” din Alexandria: ” Un model pentru învăţământul teleormănean”

Ministrul Educaţiei în vizită la Şcoala gimnazială ” Ştefan cel Mare” din Alexandria: ” Un model pentru învăţământul teleormănean”

Sorin Mihai Câmpeanu, ministrul Educaţiei a venit astăzi în Teleorman pentru a participa la prezentarea raportului privind starea învăţământului teleormănean pe semestrul I, eveniment organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman.  După prezentarea raportului şi după şedinţa cu directorii de şcolii, ministrul a ţinut să viziteze două unităţi din Teleorman: Şcoala gimnazială ” Ştefan cel Mare” din Alexandria şi Şcoala Bujoreni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele două unităţi nu au fost alese întâmplător, ministrul solicitând să vadă una dintre cele mai bune şcoli din judeţ, dar şi o şcoală din mediul rural, fără autorizaţie sanitară de funcţionare.

Noul laborator de informatică amenajat cu sprijinul Kaufland, laboratoarele de chimie , biologie,  muzică şi clasele pregătitoare au fost spaţiile de la Şcoala gimnazială ” Ştefan cel Mare” vizitate de ministrul Câmpeanu. Însoţit de prefectul judeţului Daniela Carmen Dan, inspectorul general Valeria Gherghe, inspectorul general adjunct Anca Vasile, directorul unităţii Florin Măceşanu şi cadre didactice ale unităţii, ministrul a  purtat discuţii atât cu profesorii, cât şi cu elevii. 

Direct de la elevi a vrut să afle ministrul dacă sunt pregătiţi pentru simularea examenului de Evaluare Naţională, care va începe luni, de ce materie se tem cel mai tare copiii şi către ce licee se vor îndrepta. Ministrul a vrut să vadă dacă elevii ştiu că notele de la  simularea Evaluării Naţionale nu se trec în catalog.

”Apreciez că nu văd tablete pe masă sau telefoane ” a ţinut să spună ministrul în laboratorul de chimie de la Şcoala gimnazială ” Ştefan cel Mare”, unde a intrat  preţ de câteva minute în timpul orei. Cum ziua vizitei ministrul a coincis cu Ziua Porţilor Deschise pentru clasa pregătitoare, oficialul a vizitat şi sălile de clasă destinate celor mai mici dintre elevi.

”Aleasă apreciere pentru o şcoală cu profesori devotaţi şi copii minunaţi, o reţetă a succesului şi un model pentru învăţământul teleormănean”, a scris ministrul Educaţiei în Cartea de Onoare a şcolii, în semn de admiraţie pentru cele văzute la şcoala din Alexandria.


Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările