Liceul Pedagogic ”Mircea Scarlat” din Alexandria, cea mai bună promovabilitate la bacalaureat

Liceul Pedagogic ”Mircea Scarlat” din Alexandria, cea mai bună promovabilitate la bacalaureat

La nivelul judeţului Teleorman, promovabilitatea a fost de 44,10%

La Liceul Pedagogic ” Mircea Scarlat” din Alexandria, promovabilitatea a fost de 80,43%. La un singur liceu din judeţ, promovabilitatea a fost de zero la sută. Niciun elev de la Liceul Tehnologic Andrei Saguna din Botoroaga nu a promovat examenul.

După afişarea rezultatelor parţiale ale examenului de bacalaureat, înainte de contestaţii, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a prezentat un clasament al liceelor, în funcţie de procentul de promovabilitate al absolvenţilor.
 
Cea mai bună promovabilitate la bacalaureat a avut-o Liceul Pedagogic ” Mircea Scarlat” din Alexandria. 80,43% dintre absolvenţii de aici au trecut cu bine de examen. Pe locul doi se situează Colegiul Unirea din Turnu Măgurele-80,27%, iar pe locul al treilea se află Liceul teoretic ” Marin Preda” din Turnu Măgurele-76,61%,
 
La Colegiul Anastasescu din Roşiorii de Vede promovabilitatea a fost de 74,47%, iar la Liceul teoretic ” Al. I Cuza” de 72,32%.
 
Urmează  Liceul Teoretic Zimnicea  cu promovabilitate de 63,31% şi  Colegiul Naţional “A. D. Ghica” Alexandria  cu o promovabilitate de  53,68%.
 
Cele mai proaste rezultate au fost înregistrate la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Alexandria  unde promovabilitatea a fost de  10,26% şi la  Liceul Tehnologic “Emil Racoviţă” unde au promovat bacalureatul doar  5,36% dintre candidaţi.
 
Singura unitate liceală din judeţ unde niciun absolvent nu a promovat bacalaureatul este  Liceul Tehnologic “Andrei Şaguna”  Botoroaga. Din cei 21 de candidaţi care au susţinut bacalaureatul aici, niciunul nu a reuşit să obţină media 6.00.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: