La ce ne ajută şi cum putem ţine o cură de detoxifiere după Sărbătorile de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
detoxifiere

Pe lângă faptul că ne ajută să dăm jos kilogramele acumulate de sărbători, detoxifierea îmbunătăţeşte aspectul pielii, permite buna funcţionare a ficatului şi rinichilor, reglează presiunea sângelui şi curăţă arterele.

Dupa perioada de Crăciun, care a însemnat excese alimentare, nutriţioniştii recomandă curăţarea organismului de toxine. Acest lucru se realizează prin  cure simple de detoxifiere care înseamnă consumarea de multe fructe si legume proaspete. Cura de detoxifiere implică  eliminarea din dietă a cărnii şi produselor de origine animală, a zahărului procesat şi a băuturilor carbogazoase.

Detoxifierea nu este benefică doar pentru siluetă. Pe lângă faptul că ne ajută să dăm jos kilogramele acumulate de sărbători, ajută la îmbunătăţirea aspectului pielii, la buna funcţionare a ficatului şi rinichilor, reglează presiunea sângelui şi curăţă arterele. În plus, legumele şi fructele dau energie, faciliteaza digestia, cresc capacitatea de concentrare si imbunataţesc memoria.

Primoridială în curele de detoxifiere este apa. Este indicat consumul a doi litri de apă zilnic pentru a se permite eliminarea toxinelor prin intermediul rinichilor.

Pe lista alimentelor care ajuta la eliminarea toxinelor se regăsesc toate fructele şi legumele care se pot găsi cu uşurinţă pe tarabele din piaţă sau în magazine, de la mere, până la ţelină sau castraveţi.

Detoxifiere  cu mere  

 Merele sunt fructe considerate benefice pentru curăţarea organismului. O cură de detoxifiere cu mere care, pe lângă curăţare, garantează şi scăderea în greutate cu până la două kilograme durează două zile. În aceste două zile, nu contează cât de multe mere mănânci. Merele se pot consuma ca atare, date prin răzătoare sau sub formă de suc.  

Pentru ca cele două zile în care alimentaţia este bazată exclusiv pe mere, se recomandă consumul unor soiuri diverse, de la mere golden sau mere ionatan, până la mere bot de iepure.  În cele două zile de detoxifiere cu mere se recomandă consumarea de lichide din belşug: apă, sucuri naturale sau ceaiuri.  

Dieta- regim- slabesti - fructe si legume FOTO 123 RF

 Dieta de detoxifiere cu portocală

Într-o singură zi, organismul se poate curăţa de toxinele acumulate după sărbători, consumând portocale. Timp de o zi, cei care vor să-şi cureţe organismul trebuie să consume numai portocală preparată sub formă de suc.  Sucul de la cinci  portocale se diluează în cinci litri de apă şi pe parcursul întregii zile se bea din două în două ore câte un pahar sau două.

Regim cu ţelină şi catravete

  Salatele sunt cele mai indicate mâncăruri după mesele bogate de după Paşte. Cu legumele din piaţă, oricine îşi poate alcătui acasă un meniu de curăţare a organismului. Ţelina este una dintre legumele cu efect benefic asupra curăţării organismului de toxine. Sucul de ţelină se poate obţine atât din frunze, cât şi din rădăcină. Frunzele de ţelină se taie foarte mărunt, se adaugă un pahar cu apă rece, se mixează 2-3 minute, se strecoară şi se bea, dimineaţa pe stomacul într-o cură de cel puţin 24 de zile.   Sucul din rădăcină de ţelină se obţine din rădăcina rasă şi mixată. Se recomandă  zilnic 50-100 ml suc.

Atât frunzele de ţelină, cât şi rădăcina au efect detoxifiant, ajută la eliminarea toxinelor din organism şi curăţă sângele.  Sucul de ţelină se poate amesteca cu suc de mereu sau portocale.  Castravetele, leguma care conţine 96% apă şi zero calorii este indicată, de asemenea, în dietele de detoxifiere. Catravetele se introduce în storcătorul de fructe sau în blender cu tot cu coajă. Sucul de castravete se poate amesteca cu alte sucuri de legume sau fructe. Dintr-un castravete mare, patru morcovi, o ţelină şi un măr se poate obţine un suc sănătos , recomandat în diete de detoxifiere.   

image

Suc de morcovi    

Dieta cu suc de morcovi ajută nu numai la detoxifierea organismului, ci şi la reducerea ţesutului adipos. Nutriţioniştii recomandă dieta cu suc de morcovi de două săptămâni, în care se vor bea trei pahare de suc pe zi. Sucul se bea înaintea meselor sau în locul gustărilor.   Pentru cei care nu tolerează gustul prea pronunţat de morcov, se recomandă asocierea cu suc de mere ţelină sau portocală. Din sucul de la şapte morcovi şi o portocală se obţine o băutură delicioasă care poate înlocui o gustare de după amiază.  

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite