Invazie de ”observatori” la alegerile prezidenţiale în Teleorman

Invazie de ”observatori” la alegerile prezidenţiale în Teleorman

Foto ahivă

700 de observatori sunt înregistraţi sau în curs de înregistrare la BEJ Teleorman pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Cifra a iscat suspiciuni din partea social-democraţilor care îşi acuză adversarii de la ACL că ”maschează” membrii de partid sub haina de observatori pentru a influenţa procesul electoral.


”În turul I , în Teleorman, am avut o invazie de observatori. 450 au fost acreditaţi la alegeri sub sigla unor instituţii mass- media centrale sau locale, dar ale căror reprezentanţi în secţiile de vot erau fie salariaţi ai unor firme fie erau membri de martid mascaţi sub blana observatorului”,a  declarat senatorul Timotei Stuparu cu prilejul unei conferinţe de presă a şefilor de campanie PSD, desfăşurată, astăzi, la sediul partidului.

Stuparu a exemplificat problema observatorilor cu firma SC Marcos din Drăgăneşti Vlaşca, care a avut la primul tur al alegerilor din Teleorman, 32 de acreditaţi. ”Firma Marcos din Drăgăneşti Vlaşca a acreditat 32 de reprezentanţi. În fapt, toţi s-au dovedit a fi salariaţi ai firmei.Am depus sesizare penală”, a spus senatorul PSD.

 Potrivit social-democraţilor, fenomenul observatorilor tinde să ia amploare în turul al doilea al alegerilor. ”Asociaţia ”Democraţia Reală” din Alexandria a socilitat acreditarea a încă 40-50 de observatori. În total sunt înregistraţi 552 de observatori de la firme din Suceava, Constanţa şi din Teleorman. Înregistraţi deja. Sunt la înregistrare încă 150 .700 de observatori până la această dată”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al echipei de campanie a PSD.

Social-democraţii  acuză faptul că în spatele sutelor de observatori se află, de fapt, persoane apropiate de ACL care vor încerca prin ”persuasiune, diversiune, acoperire, încălcare a legii, intimidare” să influenţeze procesul electoral.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: