Incendiu la o mănăstire din Teleorman: un muncitor mort, pagube de circa 100.000 de lei. Focul a fost stins după 7 ore

Incendiu la o mănăstire din Teleorman: un muncitor mort, pagube de circa 100.000 de lei. Focul a fost stins după 7 ore

Imagine cu o atospecială de pompieri  FOTO: Corina Macavei

Atelierul de tâmplărie al unei mănăstiri din Teleorman a fost cuprins de foc vineri noaptea, 19 octombrie, la scurt timp după miezul nopţii. Pompierii s-au luptat cu flăcările circa 7 ore. Pagubele sunt în valoare de circa 100.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mobilizare de forţe vineri noaptea la o mănăstire din Siliştea Gumeşti, Teleorman: 4 echipaje de pompieri din Roşiorii de Vede cu 2 autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD, un echipaj de la punctul de lucru Dobroteşti cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, o autocisternă cu apă de la Detaşamentul de Pompieri Zimnicea si o autospecială cu apă de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Siliştea.

Prin 112 s-a anunţat că un incendiu s-a produs la un atelier de tâmplărie al Mănăstirii Sf. Panteliomon din Siliştea Gumeşti. Toate echipajele amintite au intervenit în jurul orei 00.30.

„La sosirea fortelor de intervenţie, focul se manifesta generalizat la întreaga construcţie, pe o suprafaţă de circa 500 de metri pătraţi, fără pericol de extindere la alte imobile deoarece acestea erau amplasate la o distanţă mai mare. În interiorul atelierului au fost 3 persoane. Două dintre ele au reuşit să iasă la timp, iar una a fost prinsă. Şi-a pierdut viaţa. Victima este un bărbat de aproximativ 59 de ani, care lucra acolo“, precizează purtăroul de cuvânt al ISU Teleorman. 

Pompierii s-au luptat cu flăcările aproape 7 ore. Incendiul a distrus bunuri estimate la circa 100.000 de lei: acoperişul atelierului - realizat din lemn învelit cu ţiglă ceramică -, mai multe aparate şi maşini electrice de prelucrare a lemnului, 3 butelii de gaz, 2 autoturisme parcate în apropiere, 8 tone de lemne de foc si tablorile electrice trifazice.

Din primele cercetări, reprezentanţii pompierilor consideră că focul a izbucnit, cel mai probabil, de la un cablu electric defect ce alimenta aparatele de prelucrare a lemnului.

Mai puteţi citi:

240 de incendii de vegetaţie uscată în doar o lună, în Teleorman. Avertismentul pompierilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările