FOTO/VIDEO Prima zi de libertate, comemorată şi la Alexandria

FOTO/VIDEO Prima zi de libertate, comemorată şi la Alexandria

Printre cei căzuţi pe baricade s-au aflat foarte mulţi tineri foto: Claudiu Dumitrache

Ca în majoritatea oraşelor din ţară, şi în Alexandria s-a scris istoria Revoluţiei din 1989. Acum 23 de ani teleormănenii şi-au luat soarta în propriile mâini şi au ieşit în stradă. Şi aici, însă, au fost pierderi de vieţi omeneşti, printre cei căzuţi pe baricade aflându-se şi multi tineri. Astăzi, părinţii încă îndureraţi, alături de revoluţionarii aflaţi în viaţă au participat la comemorarea evenimentelor din 22 decembrie 1989.

22 decembrie 1989 a rămas în conştiinţa întregului popor român ca ziua în care a scapăt de dictatură. Şi în Teleorman, acum 23 de ani, tineri şi bătrâni, femei şi bărbaţi au ieşit în stradă să-şi apere libertatea. Şi aici s-a vărsat sânge.

Foto
Prima zi de libertate, comemorată şi la Alexandria

De atunci, în fiecare an la această dată, eroii martiri ai revoluţiei sunt comemoraţi în faţa monumentului ridicat în cinstea şi în memoria lor, amplasat în faţa Casei de Cultură din Alexandria.

La evenimentul de astăzi au participat reprezentanţii autorităţilor publice locale şi judetene, părinţii eroilor martiri, răniţi ai revoluţiei şi revoluţionari, reprezentanţi ai filialelor partidelor politice, grupurilor parlamentare, veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere, membri ai sindicatelor şi organizaţiilor nonguvernamentale.

Singurul parlamentar alexăndrean prezent la ceremonie a fost Alin Bucur de la Partidul Poporului Dan Diaconescu. Ceilalţi doi parlamentari alexăndreni, deputatul Liviu Dragnea, cât şi senatorul Crin Antonescu, “după ce s-au văzut cu sacii în căruţă”, nu au mai găsit, în agenda destul de încărcată, 2 ore disponibile pentru a participa la eveniment.

Părinţii celor căzuti pentru libertatea românilor au rememorat cu emoţie în glas şi cu lacrimi în ochi evenimentele de acum 21 de ani.

Evenimentul s-a încheiat cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor martiri ai Revoluţiei din Decembrie 1989.

citeste totul despre: