FOTO VIDEO Cum arată autospeciala din Teleorman, cu scară de 42 de metri, ce salvează vieţi. La cât se ridică valoarea ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autospecială de intervenţii cu o scară de 42 de metri din Teleorman FOTO: F. P.
Autospecială de intervenţii cu o scară de 42 de metri din Teleorman FOTO: F. P.

O autospecială de intervenţie cu o scară de 42 de metri a ajuns, de câteva zile, la pompierii din Teleorman. A fost cumpărată de IGSU printr-un proiect cu finanţare europeană. Noua achiziţie va deservi întreg judeţul.

Pompierii din Teleorman au, de la sfârşitul lui septembrie, o nouă autospecială de intervenţie cu o scară de 42 de metri. Noua achiziţie, cumpărată de IGSU cu bani europeni, valorează câteva sute de mii de euro. A fost produsă în Germnaia şi are dotări de ultimă generaţie.

„Autospeciala este foarte utilă în cazul intervenţiilor de salvare de la înălţime, în cazul incendiilor în special la blocurile de locuinţe peste nivelul 4 şi în cazul unor intervenţii precum deblocarea uşilor, ajutorarea persoanelor rămase blocate în locuinţe“, spune Gelu Dragomir, purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman.

Noua maşină va deservi întreg judeţul, adaugă Dragomir, va ajunge în circa 20 de minute la Roşiorii de Vede, respectiv în aproximativ jumătate de oră la Turnu Măgurele. În acest din urmă oraş amintit există o autospecială cu o scară de 32 de metri.

autospeciala cu scara de 42 m teleorman foto florina pop

Pompierii din Alexandria au trei autospeciale de 18 metri ce au fost folosite la intervenţii la blocuri de cel mult patru etaje. Cele mai înalte clădiri din Alexandria sunt câteva blocuri turn de 10 etaje de pe strada Dunării, adică de circa 30 de metri înălţime.

Un echipaj de trei persoane o va folosi: şoferul şi doi pompieri alpinişti. 

Marius Ionescu, plutonier adjutant şef la ISU Teleorman, a explicat pentru „Adevărul“ cum funcţionează autospeciala în video de mai jos: 

Pe lângă mulţimea de senzori ce o ajută să funcţioneze optim în funcţie de condiţiile meteo, hamuri pentru alpinişti, mănuşi, portavoce, butelii de oxigen, căşti, autospeciala are şi un motor de rezervă pentru scară. Când nacela e ridicată, scara are şi un lift care poate urca şi coborâ ca să schimbe pompierii sau să care materialele de care e nevoie.

autospeciala cu scara de 42 m teleroman foto florina pop

Noua autospeciala nu a fost încă folosită.

autospeciala cu scara de 42 m teleorman foto florina pop

Mai puteţi citi:

FOTO Pompierul ajuns multiplu campion naţional cu găinile sale de rasă. Cum arată un cocoş care valorează 140 de euro

Salvator şi-n timpul liber, în Teleorman: „Nu se duce niciodată un pompier cu ditamai hardughia de 28 de tone să bea o cafea. Hai să-l lăsăm să treacă!“

FOTO Căţeluşa din Teleorman care ajunge unde pompierii nu pot

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite