FOTO Chiriaşii rău platnici au fost evacuaţi din blocul social al Primăriei Alexandria

FOTO Chiriaşii rău platnici au fost evacuaţi din blocul social al Primăriei Alexandria

Evacuarea s-a făcut cu poliţie şi jandarmi

Chiriaşii rău platnici au fost evacuaţi din blocul social al Primăriei Alexandria. Acţiunea de evacuare s-a făcut în prezenţa jandarmilor şi a poliţiei locale. Oamenii aşteaptă acum să fie primiţi în Adăpostul temporar pentru persoane aflate în dificultate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ameninţarea privind evacuarea  chiriaşilor rău platnici din blocul social al Primăriei Alexandria a fost pusă în aplicare astăzi. Rău platnicii s-au trezit în această dimineaţă cu executorul judecătoresc, poliţia locală şi jandarmii la uşă, după ce în ultimii ani nu şi-au achitat chiria şi au acumulat datorii de aproximativ 50.000 de lei către bugetul local .
Sub ochiilor evacuaţilor, jandarmii şi poliţiştii au încărcat bunurile în saci şi le-au scos afară. Cum toţi evacuaţii de astăzi sunt asistaţi social şi trăiesc exclusiv din ajutorul de la stat, situaţia lor este una dificilă.

”Am fată de 18 ani care mai are un an să meargă la şcoală să termine clasa a 12-a, am băieţel de 8 ani, unde ne ducem, fiind bolnavă şi eu nu mai pe nimeni, unde ne ducem. Ne-au făcut evacuarea, stăm afară. Nu avem unde ne duce. Sunt singură cu doi copii. Am 270 de lei ajutor social şi alocaţiile”, a spus una dintre chiriaşele evacuate.

Întrebaţi ce vor face în continuare, majoritatea celor evacuaţi au ridicat din umeri. Speranţele se îndreaptă tot către municipalitate : ”Să vedem ce spune domnul primar, dacă ne dă în altă parte, dacă ne duce la adăpost, suntem pe străzi majoritatea ”.
Adăpostul temporar pentru persoanele aflate în dificultate pare a fi soluţia de moment pentru familiile evacuate. Dacă vor fi primiţi aici, oamenii vor putea beneficia de adăpost doar pentru o perioadă de câteva luni, aşa cum prevede legislaţia în vigoare.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările