FOTO Cadou de naştere: sugrumat de propria mamă chiar de ziua lui

FOTO Cadou de naştere: sugrumat de propria mamă chiar de ziua lui

În Mavrodin, un copil a fost sugrumat de propria mamă

Un copil din comuna Mavrodin era să-şi piardă viaţa cu doar câteva ore înainte de a împlini vârsta de 6 ani. El a fost sugrumat de însăşi mama sa, într-un acces de furie. Micuţul a fost adus la Spitalul Judeţean din Alexandria mai mult mort decât viu, însă acum se află în afara oricărui pericol. Mama este şi ea sub supravegherea medicilor de la Spitalul de Psihiatrie din Poroschia, acolo unde îşi aşteaptă sentinţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

O femeie din Teleorman s-a transformat din mamă în călău pentru propriul copil. Într-un acces de furie, aceasta l-a stâns de gât pe băieţelul său de numai 6 ani până când l-a lăsat inconştient. Când a realizat ce a făcut, a anunţat vecinii şi a sunat la 112. Cei care l-au vazut pe copil imediat după ce a fost strâns de gât spun că micuţul era mai mult mort decât viu şi de-abia când medicii de pe ambulanţă i-au acordat primul ajutor a început să-şi revină.

Casa în care s-a produs nenorocirea

Vecinii au declarat în exclusivitate pentru cotidianul Adevărul că în momentul în care au intrat în casă copilul nu mai mişca, avea spume la gură şi făcuse pe el de frică.

Vecin

Femeia care l-a găsit pe copil mai mult mort decât viu

Procurorul criminalist, Traian Nedelcuţă a precizat că s-a deschis o anchetă pentru tentativă de omor.

Traian Nedelcuţă se ocupă de acest caz

Cea care l-a sugrumat pe micuţ îl abandonase, practic, lasându-l în grija tatălui şi a bunicii. Mai mult, ea însăşi a încercat în mai multe rânduri să-şi ia zilele. Acum, este internată la Spitalul de neuropsihiatrie din Poroschia, iar medicii de acolo încearcă să afle dacă a avut sau nu discernământ în momentul în care a încercat să-şi omoare copilul.

Managerul Spitalului de Psihiatrie Poroschia, Dragoş Calotă ne-a mărturisit că femeia este un pacient mai vechi al spitalului pe care îl conduce.

Femeia se află în grija meedicilor de la Spitalul din Poroschia (foto managerul Spitalului, Dragoş Calotă)

Cel mic este, acum, internat la Spitalul Judeţean din Alexandria, şi este în afara oricărui pericol. Primeşte ajutor de specialitate şi din partea psihologilor de la Protecţia Copilului. Când îşi va reveni, va fi ajutat să se reintegreze şi va rămâne în grija tatălui. Cât despre mama micuţului, aceasta va fi decăzută din drepturile părinteşti.

Potrivit directorului DGASPC Teleorman, Floarea Alesu copilul nu va fi scos din mediul familial, fiind dat în grija tatălui.

Cazul a intrat şi în vizorul reprezentanţilor Protecţiei Copilului (foto directorul DGASPC Teleorman, Floarea Alesu)

Conform vecinilor şi autorităţilor, incidentul a pornit, practic, dintr-o joacă, însă a degenerat în ceea ce ar fi putut deveni o tragedie. Şi chiar dacă cel mic îşi va reveni din punct de vedere fizic şi psihic, nu va uita, poate niciodată, faptul că propria mamă a încercat să-l omoare chiar cu o zi înainte de a împlini 6 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările