FOTO Cum arată Videle, oraşul sărac din Teleorman care a dat premierul şi doi miniştri: „Cel mai frumos loc din lume“

FOTO Cum arată Videle, oraşul sărac din Teleorman care a dat premierul şi doi miniştri: „Cel mai frumos loc din lume“

Fetiţă cu tricolor din Videle, Teleorman Sursa Facebook Născut în Videle

Majoritatea românilor doar au auzit despre Videle, oraşul din Teleorman care a dat trei miniştri, dar nu au idee cum arată. Iată câteva imagini din aşezarea situată la 50 kilometri de Bucureşti, făcute chiar de locuitorii săi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Videle este oraşul din Teleorman care a dat trei miniştri: Adriean Videanu - ministrul democrat al Economiei, Carmen Dan - ministerul pedesit de Interne şi Viorica Vasilica Dăncilă - noul premier PSD.

Localitatea cu 12.000 locuitori este aşezată la 50 kilometri de Bucureşti pe calea ferată şi la 70 kilometri de Capitală pe cale rutieră.

Nostalgia şi sentimentul de apartenenţă i-au strâns pe teleormănenii originari din acest oraş în grupul de Facebook „Născut în Videle“

„Ne cunoaştem de la grădiniţă, şcoală, de pe stradă. Videle este un oraş mic, unde apraope toată lumea se cunoaşte cu toată lumea. Am putea forma o comunitate ai cărei membri să se ajute şi cărora să le faca plăcere să se revadă virtual după mulţi ani“, spun administratorii paginii create acum două luni. 

Oamenii din Videle postează aici fotografii vechi şi noi cu oraşul lor unde au crescut, au copilărit, au învăţat, s-au îndrăgostit. Unii dintre ei trăiesc aici, alţii au plecat căutând un trai mai bun. 

Orice colţ de oraş le trezeşte amintiri şi este comentat cu bune şi cu rele. 

Deşi Videle este un oraş lipsit de perspectivă economică, subdezvoltat şi depopulat, pentru oamenii săi există o singură concluzie: aici este cel mai frumos loc din lume, cu cele mai frumoase sărbători, pentru că sunt petrecute acasă, cu cei dragi, cu prieteni, colegi şi vecini de care-i leagă clipe de neuitat. 

Şi din păcate, prezentul nu este niciodată la înălţimea trecutului, pentru că de viitor nu se preocupă nimeni dintre cei care sunt aleşi de electorat să o facă - chiar dacă sunt oameni de-ai locului. 

Pe aceeaşi temă: 

Videle, oraşul sărac cu demnitari bogaţi. De la era Videanu până la epoca Dragnea, niciun investitor n-a călcat prin localitate

Viorica Dăncilă a reclamat în 2009 că a fost bătută pe o stradă din Videle de un membru PDL. Între timp, agresorul „a dezertat“ şi a ajuns consilier local PSD

citeste totul despre: