FOTO Alexăndrenii s-au înghesuit la sarmale de ziua Micii Uniri

FOTO Alexăndrenii s-au înghesuit la sarmale de ziua Micii Uniri

Coada la sarmalele date de primărie

Ziua Micii Unirii a fost marcată, la Alexandria, printr-o ceremonie de depunere de coroane la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, un moment artistic şi tradiţionala Horă a Unirii în care s-au prins toate oficialităţile venite a eveniment. Alexăndrenii spectatori de pe margine au aşteptat răbdători încheierea programului pentru a se înghesui la sarmale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sute de alexăndreni de rând şi zeci de oficialităţi s-au adunat în faţa statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza pentru a participa la momentul de omagiere a Micii Uniri. Teoretic, pe toţi cei prezenţi acolo, semnificaţia zilei de 24 ianuarie i-a împins să îndure mai bine de o oră şi jumătate un frig cumplit. 

Practic, alexăndrenii de rând au aşteptat cuminţi pe margine să se termine depunerea de coroane pentru a se înghesui la sarmalele pe care primăria le-a oferit în parcul de lângă cinematograf, în spatele statuii domnitorului. La rândul lor  oficialităţile, de la reprezentanţi ai partidelor politice, până la parlamentari şi şefi de instituţii au profitat de moment pentru a se mai arată opiniei publice într-un an electoral. De la eveniment nu a lipsit prefectul judeţului, Liviu Dumitraşcu, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, primarul Victor Drăguşin şi parlamentarii Valentin Boboc, Timotei Stuparu, Ică Florică Calotă, Florinel Dumitrescu, Nicolae Mohanu. Alături de ei a îndurat cea mai friguroasă zi din an şi europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă, candidat la europarlamentarele din acest an. Nu au lipsit nici alocuţiunile oficialităţilor care au punctat semnificaţia şi importanţa zilei de 24 ianuarie în istoria României

După depunerea de coroane, toată asistenţa a avut parte de un moment artistic susţinut de Ansamblul Burnasul. 

Cel mai aşteptat moment a fost Hora Unirii în care s-au prins mai toate oficialităţile venite la eveniment. Şi, în timp ce oficialii au dat mână cu mână, indiferent de culoarea politică  învârtindu-se  în Hora Unirii , în faţa statuii lui Cuza, alexăndrenii de rând atraşi de mirosul sarmalelor s-au înghesuit în spatele statuii, la masa dată de primărie. Dorinţa unora de a pune mâna pe o porţie de sarmale şi pe un pahar de vin fiert a fost atât de mare, încât în mijlocul mulţimii s-a impus prezenţa poliţiştilor locali. Sarmalele s-au epuizat aproape la fel de repede ca  Hora Unirii. 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările