Firma care a aruncat deşeuri medicale la marginea unui sat a fost amendată cu 40.000 de lei

Firma care a aruncat deşeuri medicale la marginea unui sat a fost amendată cu 40.000 de lei

Foto: Garda de Mediu

Pe lângă amendă, comisarăă Gărzii de Mediu au luat decizia de a sista activitatea firmei care seocupa de colectarea deşeurilor medicale în zonă.

„Urmare a unei sesizări primite la sediul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariat Judeţean Teleorman privind abandonarea de deşeuri medicale într-o groapă situată în localitatea Tătărăştii de Jos, o echipă de comisari s-a deplasat în zona reclamată, unde a constatat faptul că, în comuna respectivă, în vecinătatea rîului Teleorman, erau abandonate deşeuri medicale ambalate în recipiente de colectare (saci, cutii de carton şi plastic)”, spun repezentanţii Gărzii de Mediu.

În timpul controlului, în prezenţa reprezentanţilor GNM - CJ Teleorman, DSP Teleorman şi IPJ Teleorman sau prelevat probe din recipientele cu deşeuri medicale abandonate.

În urma verificărilor, firmei autorizate din punct de vedere al protectiei mediului pentru colectarea, transportul şi tratarea deşeurilor medicale care are punctul de lucru în comuna Tătărăştii de Sus, sat Udupu, i s-au impus măsuri corective privind eliminarea deşeurilor abandonate şi asigurarea pazei zonei în care au fost abandonate deşeurile medicale.

Totodată, comisarii GNM au aplicat operatorului economic o amendă contravenţională în valoare de 40.000 lei pentru abandonarea de deşeuri, fiind sistată activitatea acestuia de colectare a deşeurilor medicale. Verificările vor continua în perioada următoare pentru stabilirea respectării condiţiilor din autorizaţia de mediu.

Cazul a intrat în atenţia procurorilor care au deschis un dosar de cercetare penală.

„În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle, privind săvârşirea infracţiunii de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţii de colectare, tratare, transport şi eliminare a deşeurilor periculoase”, transmite IPJ Teleorman.

Pe aceeaşi temă:

Deşeuri medicale aruncate pe un câmp. Poliţia face verificări la firma responsabilă de colectarea şi eliminarea acestora

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: