Festival-concurs naţional de muzică populară din Teleorman, ajuns la a 49-a ediţie. Ce vedete vor urca pe scenă

Festival-concurs naţional de muzică populară din Teleorman, ajuns la a 49-a ediţie. Ce vedete vor urca pe scenă

Imagine de la ediţiile din anii trecuţi  FOTO: arhivă Adevărul

A 49-a ediţie a Festivalului-concurs naţional de muzică populară ”Pe deal la Teleormănel” începe miercuri seară, 19 septembrie, de la ora 19.00, pe platoul din faţa Casei de Cultură din Alexandria.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ediţia 2018 a Festivalului-concurs naţional de muzică populară “Pe deal la Teleormănel” este organizat între 18 şi 20 septembrie de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman cu sprijinul Primăriei Alexandria.

Manifestarea a ajuns la cea de-a 49 ediţie. Competiţia are loc miercuri, 19 septembrie 2018, pe Platoul din faţa Casei de Cultură Alexandria, de la ora 19.00.

„La concurs pot participa solişti vocali amatori din toată ţara, mesageri autentici ai zonelor pe care le reprezintă, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 30 ani. Câştigătorii Marelui Premiu al festivalului din ediţiile trecute nu mai pot concura, de asemenea nu pot concura participantii la trei ediţii anterioare. Juriul concursului va fi alcătuit din personalităţi de seamă ale vieţii culturale şi artisitice, specialişti în domeniul cercetării culturii şi tradiţiei populare. Clasificarea interpreţilor participanţi la concurs se va face în funcţie de calitatea interpretării, ţinuta scenică, autenticitatea şi valoarea artistică a pieselor, a costumului popular cu care evoluează concurentul“, se arată în informaţiile postate de către organizatori pe site.

Pe scena festivalului vor susţine recitaluri interpreţii de muzică populară: Sava Negrean Brudaşcu, Vasilica Dima, Floarea Calotă, Valentin Samfira, Sebastian Stan, Viorica Macovei şi Florin Ologeanu.

Gala Laureaţilor se va desfăşura pe 20 septembrie, de la ora 19.00.

Afişul evenimentului

Mai puteţi citi:

FOTO VIDEO Ambiţia de nezdruncinat a unui tânăr din Teleorman: cum şi-a depăşit dizabilitatea şi şi-a îndeplinit visul. Acum cântă muzică populară

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: