Femeie dispărută, salvată de pe câmp cu ajutorul camerelor de termoviziune

Femeie dispărută, salvată de pe câmp cu ajutorul camerelor de termoviziune

Arhiva foto

Timp de două ore, salvatorii au căutat persoana dispărută pe câmpurile din împrejurimi. În astfel de cazuri, ISU recomandă să alertaţi cât mai repede autorităţile, mai ales că temperaturile sunt scăzute.

Ştiri pe aceeaşi temă

În seara zilei de miercuri, 8 decembrie, o femeie de aproximativ 57 de ani, din localitatea Călmăţuiu de Sus (Teleorman), cunoscută cu probleme medicale, a plecat de acasă fără ştiinţa cuiva. 
 
La lăsarea întunericului, văzând că femeia nu s-a mai întors, familia a intrat în panică, solicitând ajutorul poliţiştilor din localitate.
 
„În foarte scurt timp de la efectuarea primelor cercetări, prin care s-a încercat depistarea persoanei în zonele pe care aceasta obişnuia să le frecventeze şi constatând că nu se afla în aceste locuri, la solicitarea poliţiştilor s-a format o echipă de căutare-salvare formată din trei echipaje din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 4 Roşiorii de Vede, o grupă de jandarmi şi patru echipaje de pompieri”, transmite ISU Teleorman.
 
După aproape două ore de căutări, derulate în extravilanul localităţii, femeia a fost găsită în apropierea unei păduri cu ajutorul unei camere de termoviziune a pompierilor, în stare conştientă, cooperantă, fără a necesita îngrijiri medicale.
 
În astfel de situaţii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman solicită cetăţenilor să anunţe de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, astfel încât operaţiunile de salvare să se desfăşoare cu succes, în cel mai scurt timp posibil!
 
„Temperaturile scăzute de pe timpul nopţii şi gradul ridicat de umezeală din această perioadă a anului pot pune în pericol viaţa şi sănătatea oricărei persoane care ar rămâne în spaţii deschise fără articole de îmbrăcăminte adecvate ori alte mijloace de încălzire”, spun cei de la ISU.
 

Vă recomandăm şi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările