Energie regenerabilă pentru Ştrandul Vedea

Energie regenerabilă pentru Ştrandul Vedea

Ştrandul Vedea Alexandria

Costurile generate de întreţinerea ştrandului Vedea aflat în administrarea autorităţilor locale din municipiul Alexandria ar putea fi reduse prin folosirea energiei regenerabile.

Măsura a fost luată în calcul după ce în urma unei analize s-a ajuns la concluzia că valoarea cheltuielilor înregistrate la ştrandul din municipiul reşedinţă de judeţ depăşeşte cu mult suma încasărilor. "Ştradul consumă în jur de şapte miliarde de lei pe an. Încasările sunt mici. Noi am depus un proiect pe energie verde. Ar fi o variantă să reducem costurile." , a declarat, primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin.

La finalul anului trecut, consiliul local a aprobat o documentaţie tehnico-economică în faza de proiectare S.F. pentru obiectivul de investiţii propus. Prin această decizie s-a ales soluţia reducerii consumului de combustibil prin înlocuirea parţială a necesarului de energie pentru preîncălzirea apei din bazin cu energia solara deoarece este o formă de energie inepuizabilă şi nu implică niciun cost. 
 Schema funcţională aleasă are în vedere asigurarea unei conlucrări între instalaţia existentă, schema termo-mecanică a centralei termice şi instalaţia solară proiectată prin montarea a 48 panouri solare plane, pe structura metalica nou construita în incinta amplasamentului. 

Necesarul zilnic de energie termică pentru încălzirea apei din bazin va fi asigurat în lunile aprilie, mai, iunie, iulie, august, septembrie, octombrie, iar in celelalte luni sistemul clasic de preîncălzire a apei va ajuta la asigurarea necesarului zilnic de căldură. Finanţarea ar urma să fie asigurată din bugetul de stat şi din cel local.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările