Elevul care şi-a înjunghiat colegul de şcoală a fost externat din Spitalul de Psihiatrie

Elevul care şi-a înjunghiat colegul de şcoală a fost externat din Spitalul de Psihiatrie

Cuţitul a perforat plămânul stâng

Adolescentul care şi-a înjunghiat colegul a fost externat din Spitalul de Psihiatrie Poroschia. Externarea a fost posibilă cu acordul procurorilor,  tânărul fiind în continuare sub tratament de specialitate. În spital el a fost supus mai multor teste pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elevul care şi-a înjunghiat colegul de şcoală a fost externat din Spitalul de Psihiatrie. El a primit acordul anchetatorilor pentru a se întoarce acasă, dar se află în continuare sub tratament medical de specialitate.

Spitalul de Psihiatrie Poroschia

În săptămâna petrecută în Spitalul de Psihiatrie din Poroschia tânărul a fost supus mai multor evaluări medicale pentru a se vedea dacă a avut discernământ în momentul în care şi-a înjunghiat colegul.

Totul s-a întâmplat în faţa Liceului din comuna Olteni, judeţul Teleorman, între doi elevi de clasa a 9-a. În timpul unei pauze cei doi s-au luat la bătaie, scandalul a degenerat, iar unul dintre ei a fost înjunghiat. Lama cuţitului a fost atât de lungă încât i-a fost perforat plâmânul stâng.

“Din investigaţiile efectuate la faţa locului a reieşit faptul că între S. V. de 17 ani, din comuna Frăsinet şi C. M. de 18 ani,, din comuna Olteni, a avut loc o altercaţie, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi. La un moment dat S.V., având asupra lui un obiect ascuţit, l-a înţepat în zona spatelui, în dreptul toracelui stâng pe C.M., după care a fugit de la locul faptei”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Teleorman, remis cotidianului Adevărul.

Nu a reuşit să fugă prea departe şi asta pentru că a fost prins la câţiva kilometri distanţă, pe raza satului Clăniţa, fiind prezentat Parchetului pentru cercetări şi luarea măsurilor legale.

Procurorul criminalist Traian Nedelcuţă a solicitat o expertiză psihiatrică a autorului faptei. Dacă se va stabili că a avut discernământ în momentul comiterii faptei, risca să-şi petreacă următorii 7 ani în spatele gratiilor. În cazul contrar, comisia de expertiză stabileşte că nu a avut discernământ, îşi va petrece o bună periaodă din viaţă în Spitalul de psihiatrie.

În ceea ce priveşte victima, elevul înjunghiat a fost externat din Spitalul Judeţean Alexandria, după ce a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în TELEORMAN

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările