Elev teleormănean depistat cu meningită acută. Unitatea de învăţământ a intrat în carantină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meningita acută virală a ajuns şi în Teleorman. Boala a fost depistată la un elev de 10 ani de la Liceul Teoretic “Marin Preda” din Turnu Măgurele. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a aprobat suspendarea cursurilor în această unitate de învăţământ pentru efectuarea dezinsecţiei generale.

Meningita ameninţă din nou unităţile de învăţământ judeţene. Un elev de 10 ani de la Liceul Teoretic “Marin Preda” din Turnu Măgurele a fost depistat în această săptămână cu această boală infecţioasă care se răspândeşte uşor, mai ales în colectivităţile de copii.

Autorităţile sanitare au intrat în alertă şi recomandă intensificarea măsurilor de prevenţie în unităţile de învăţământ, pentru limitarea numărului de îmbolnăviri. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a aprobat suspendarea cursurilor în această unitate de învăţământ pentru efectuarea dezinsecţiei generale.

Există posibilitatea vaccinării

Vaccinul poate fi periculos dacă nu este aplicat corect

Elevul de 10 ani din Turnu Măgurele este primul caz de acest gen din judeţul nostru raportat în acest an.

Apare mai frecvent la sugari şi copii
Meningita este o afecțiune severă foarte contagioasă, iar tratamentul trebuie început cât mai curând, pentru ca vindecarea să fie cât mai rapidă și fără consecinţe. Cei mai expuşi meningitei virale acute sunt copiii şi persoanele tinere, iar infectarea se poate produce prin contactul cu obiecte contaminate, prin strănut sau prin tuse.

Există posibilitatea vaccinării
Imunizarea prin vaccinare scade riscul de meningită virală. Astfel, au caracter profilactic vaccinarea antipolio orală (VPO) sau injectabilă (VPI), precum şi imunizarea antirujeolică-antirubeolică-antiurliană (ROR) şi cea contra varicelei.

Nu se recomandă antibioticele
Antibioticele nu sunt eficiente în meningitele virale, pentru că acestea sunt cauzate de virusuri. Tratamentul este adaptat în funcţie de virusul care a cauzat-o.

Este nevoie de repaus la pat, de aport crescut de lichide, iar printre medicamentele indicate se numără cele pentru scăderea febrei şi calmantele.

Se poate complica prin paralizie
Cele mai multe meningite virale au un prognostic bun, vindecarea producându-se în zece zile de la apariţia simptomelor. Totuşi, în unele cazuri pot surveni anumite complicaţii. Astfel, în meningita dată de virusul oreionului, în cazuri rare, pot apărea sechele precum paralizia nervilor cranieni, iar la adulţi şi la nou-născuţi, meningita cu virusuri herpetice poate da encefalită severă.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în TELEORMAN

Stiri Alexandria
Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite