Dragnea şi Sevil Shhaideh au participat la inaugurarea Sălii Sporturilor din Alexandria, obiectiv care a costat 20,5 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sala Sporturilor din Alexandria, obiectiv finanţat prin Ministerul Dezvoltării, a fost inaugurată, luni, 15 mai, în prezenţa a peste 1.500 de sportivi şi cetăţeni. Prezenţi la eveniment au fost Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, şi ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi ministrul MDRAP, Sevil Shhaideh, au participat la inaugurarea Sălii Sporturilor din municipiul Alexandria, în prezenţa a 1.500 de sportivi şi cetăţeni. Sala Sporturilor a trecut în ultimii doi ani printr-un amplu proces de modernizare, finanţat de Compania Naţională de Investiţii. Cei doi oficiali au tăiat panglica obiectivului în care s-au investit 20,5 milioane de lei, au analizat îmbunătăţirile aduse obiectivului, iar timp de aproximativ două ore au asistat la demonstraţiile sportive pregătite pentru momentul inaugural.

"Sala arată senzaţional. Cred că e o bucurie pentru oricine de aici, din judeţ. Ani de zile, de când eram mici, am jucat într-o sală mult mai mică şi destul de tristă în care iarna îngheţam de frig, nu era lumină, erau mult mai puţine locuri. Cu toate astea, mişcarea sportivă în judeţ a dat nume importante care au câştigat competiţii. Arată foarte bine, este foarte funcţională, este foarte modernă. Este o mare bucurie pentru copii, pentru profesori, pentru elevi şi pentru autorităţile locale pentru că asta e o o sală în care se pot organiza şi competiţii internaţionale. Suprafaţa de joc este foarte bună. Sunt trei săli în România, din câte ştiu. Este un parchet adus din Canada, este foarte bun. Se poate practica aproape orice sport aici", a declarat  Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Obiectivul finanţat de Compania Naţională de Investiţii a fost refăcut în totalitate. Vechea Sală Polivalentă a fost demolată şi, în 2015, a început construcţia noului obiectiv. 

Modernizarea obiectivului a durat doi ani

Noua Sală Polivalentă are 1.350 de locuri pentru public, 100 de locuri VIP, 50 locuri pentru presă, o suprafaţă totală de joc de 44 m x 24 m, trei săli suplimentare pentru antrenament şi un corp administrativ, sistem de nocturnă, sistem de sonorizare şi afişaj, sistem de climatizare. Modernizarea obiectivului de investiţii a durat aproape doi ani şi se ridică la aproximativ 20,5 milioane de lei.13.3 milioane de lei au fost alocaţi în 2015, iar alte 7, 2 milioane de lei în 2016. Termenul iniţial de executie a fost de  12 luni.

   

Principala atracţie pentru publicul spectator venit la Sala Polivalentă din Alexandria va consta în urmărirea meciurilor de baschet în Divizia A între BC Teleorman Alexandria şi alte echipe de acelaşi nivel din ţară. Sala Sporturilor va găzdui în viitor nu doar competiţii sportive, ci şi spectacole şi concerte. Primul concert este programat pentru data de 26 mai şi va fi susţinut de Horia Brenciu şi HB Orchestra.

Demersuri pentru modernizarea stadionului şi poligonului din Alexandria

Odată cu demararea proiectului de modernizare a Sălii Sporturilor, în 2015, au început şi demersurile legate de modernizarea Stadionului municipal, un proiect care, deocamdată, nu s-a concretizat. Întrebat ce se mai aude despre proiectul legat de modernizarea stadionului, Liviu Dragnea a declarat: ”A fost aprobat când eram eu în funcţie şi după ce am plecat de acolo au apărut probleme”.

”Proiectul privind reabilitarea şi modernizarea stadionului municipal Alexandria este în circuitul de avizare la nivelul Ministerului, în comitetul tehnic de avizare Urmează să fie aprobaţi indicatorii tehnico-economici şi în cel mai scurt timp să înceapă procesul de achiziţie”, a declarat ministrul Sevil Shhaideh.

    

Ministrul Sevil Shhaideh a vizitat la Alexandria şi poligonul de tir, un alt obiectiv din reşedinţa de judeţ care are nevoie de modernizare.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite