Dragnea şi Băsescu „s-au înţepat“ reciproc la Alexandria: „Băsescu e la cârciumă. Unde să fie în altă parte?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea a participat la lansarea candidaţilor PSD din Teleorman
Liviu Dragnea a participat la lansarea candidaţilor PSD din Teleorman

Liviu Dragnea şi Traian Băsescu s-au aflat vineri după-amiaza, în acelaşi timp, dar în locuri diferite, la Alexandria. Vechii adversari politici n-au uitat să se ironizeze reciproc, cu prilejul lansărilor de candidaţi pentru alegerile din iunie 2016.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, şi Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, s-au aflat vineri, în acelaşi timp, la Alexandria. Cei doi lideri au venit să participe la lansările candidaţilor PSD şi PMP pentru alegerile locale din iunie 2015. În vreme ce organizaţia PMP Teleorman a susţinut lansarea candidaţilor într-un restaurant din oraş, social-democraţii s-au adunat în aula Universităţii Valahia.  

În discursul susţinut cu prilejul lansării candidaţilor PSD, Liviu Dragnea a amintit, ironic, de vizita lui Băsescu. ”Am înţeles că oaspete astăzi, în judeţ, este Traian Băsescu. Aşa am auzit. La cârcimă, unde să fie în altă parte? Mi-a dat un sms cineva, un coleg, ţinând cont de faptul că vine Băsescu aici, m-a întrebat dacă mai ţinem noi conferinţa. Păi cum să nu o ţinem? Eu nu îmi aduc aminte ca vreunuia dintre noi să-i fi fost frică de Băsescu când era preşedinte. În frunte cu mine. Şi de aia se şi întâmplă ce se întâmplă”, a spus Dragnea, la Alexandria.

Prezent în rândul foştilor colegi din organizaţia judeţeană PSD pe care a condus-o până anul trecut, Liviu Dragnea le-a dat câteva sfaturi candidaţilor: ”E important rezultatul alegerilor pentru toamnă. Dar nu ăsta este cel mai important lucru. Nu vreau să uitaţi câteva dintre principiile care ne-au condus tot timpul, câtă vreme am fost preşedintele vostru. Cel mai important este că nu candidaţi nici pentru voi, nici pentru partid, candidaţi pentru oamenii pe care vreţi să îi reprezentaţi. Al doilea principiu important: să nu minţiţi şi să nu puneţi în programele dumneavoastră obiective pe care nu le puteţi realiza. Să nu ne arate lumea cu degetul că am fost mincinoşi şi am promis marea cu sarea şi nu am făcut”, a mai spus Dragnea.

Dragnea le-a amintit candidaţilor că, după validare, vor merge în comunităţile lor şi vor semna Contractul social: ”Contractul social conţine angajamentul de integritate precum şi programul de dezvoltare al localităţii respective”.

”Reînviaţi judeţul,dar nu cum învie Dragnea electoratul la alegeri”

În vreme ce Dragnea îşi sfătuia social-democraţii cum să se organizeze în campanie, într-un alt cadru, Traian Băsescu îşi încuraja colegii din organizaţia PMP Teleorman să intre în lupta pentru alegeri convinşi că o vor şi câştiga. ”Nu- mi place când aud într-o organizaţia spunându-se: eu cred că o să iau locul doi sau locul trei. De ce să intru într-o competiţie ca să iau locul doi sau locul trei? Mai bine stau acasă. Înainte de a începe o competiţie trebuie să fiu mobilizat că intru în ea ca să o câştig. Nu ştiu dacă reuşesc. Dar dacă nu intru în competiţie cu gândul că voi fi primul, chiar degeaba intru”, a spus Băsescu

Fostul preşedinte şi-a amintit şi el că se afla în judeţul lui Dragnea. ”Voi trebuie să faceţi tot ceea ce ţine de voi ca să salvaţi acest judeţ de mizeria de stânga. Este timpul ca acest judeţ să fie reînviat, dar nu cum învie Dragnea electorat la alegeri, ci reînviat economic şi social”, a mai spus Băsescu.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite