Doi elevi din Alexandria au obţinut premiul I la Concursul Naţional Infoeducaţie 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin-Daniel Anghel, elev în clasa a XII- a la Colegiul National "Alexandru Ioan Cuza" şi Alexandru-Bogdan Vulpescu, elev în clasa a XII- a la Colegiul National "Alexandru Dimitrie Ghica" au urcat pe podium la cea de-a 24-a editie a Concursului National Infoeducaţie, categoria Multimedia, cu proiectul "AKATSUKI".

 Elevii pregătiţi de prof. Dana Tătaru au obţinut premiul I cu un proiect care invită la o călătorie virtuală într-o grădină japoneză. Proiectul a fost, de asemenea, apreciat la Infomatrix, unde cei doi elevi alexăndreni au obţinut anul acesta medalia de aur.

Cătălin Anghel (19 ani)  de la Colegiul Naţional ”Al I. Cuza şi Alexandru Ioan Vulpescu (19 ani) de la Colegiul Naţional ”Al D. Ghica ” din Alexandria sunt pasionaţi de informatică de mici copii. Cu pasiune şi multă muncă au reuşit să ajungă creeze o aplicaţie care ar putea fi folosită în curând de orice posesor de telefon mobil conectat la internet. Proiectul ”Akatsuki”, construit de la zero, invită la o călătorie virtuală într-o grădină japoneză. Cei doi elevi, de la colegiile naţionale "Al. D. Ghica" şi respectiv "Al. I. Cuza", susţin că ideea proiectului le-a venit din dorinţa de a vizita Japonia. Amândoi sunt pasionaţi de această ţară şi şi-ar fi dorit să poată vizita o grădină autentică japoneză. Din cauza posibilităţilor financiare reduse, elevii nu şi-au putut îndeplini dorinţa până acum. Au adus însă Japonia mai aproape de ei, prin intermediul calculatorului.
 "Noi suntem foarte impresionaţi de înflorirea cireşilor din Japonia şi nu am avut niciodată posibilitatea să mergem acolo să vedem. Ne-am gândit să aducem Japonia la noi, în faţa calculatorului” spune  Cătălin Anghel, unul dintre cei doi câştigător.

Elevii au lucrat la proiectul Akatsuki aproape zi şi noapte timp de patru luni. ”Am lucrat aproximativ trei-patru luni. Au fost multe, multe ore de muncă pe zi. Am lucrat şi la şcoală, şi acasă. Ne întâlneam la colegul meu acasă şi stăteam acolo, dormeam noaptea, eram obosiţi şi totuşi continuam. Doamna profesoară ne spunea să perseverăm. După multă muncă am reuşit să-l finalizăm", mai spune Cătălin.
 Coechipierul acestuia, Alexandru Ioan Vulpescu, priveşte proiectul lor ca pe o încercare de a ajunge cât mai sus în domeniul informaticii, domeniu de care amândoi elevii sunt pasionaţi de mici copii. "Acest proiect reprezintă pentru mine o trezire la realitate şi o încercare de a ajunge mai sus pentru că am văzut că se poate. Proiectul a însemnat o şansă pentru a face un lucru măreţ. A însemnat muncă şi dedicaţie şi multe ore nedormite. Practic, proiectul nostru este un tur virtual printr-o grădină japoneză. Totul a fost construit de la zero, iar proiectul se poate folosi cu ajutorul Google Cardboard şi poae fi văzut pe orice telefon mobil", spune Alexandru Ionuţ Vulpescu
 
Proiectul va fi distribuit gratuit

Planurile celor doi elevi în ceea ce priveşte proiectul Akatsuki nu se opresc aici. ”Proiectul poate fi perfecţionat şi intenţionăm să facem acest lucru în perioada următoare. În momentul  când o să fie gata o să îl distribuim gratuit pentru toate persoanele. Toţi utilizatorii de telefon mobil îl vor putea accesa pe App Store”, mai spune Alexandru Ionuţ Vulpescu. După promisiunea celor doi elevi, turul virtual în grădina japoneză cu cireşi ar  putea fi făcut, în curând, gratuit, de toţi utilizatorii unui telefon mobil. Pentru realizarea proiectului Akatsuki, cei doi elevi au strâns sponsorizări şi au beneficiat de sprijin financiar din partea Primăriei Alexandria pentru transport şi cazare la Bucureşti.

 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite