Doar o parte dintre ambulanţe au fost echipate cu anvelope de iarnă

Doar o parte dintre ambulanţe au fost echipate cu anvelope de iarnă

Ambulanţa a constatat decesul victimei

Potrivit Serviciului Judeţean de Ambulanţă Teleorman, din cele 32 de salvări care asigură transportul bolnavilor, doar şapte sunt echipate corespunzător de iarnă, aşa cum cere legea. Nu este singura instituţie care nu s-a conformat legislaţiei în materie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba de ambulanţele de tip C, care sunt cele mai bine dotate din curtea serviciului şi care sunt şi cele mai des trimise la intervenţii. Acestea au cauciucuri de iarnă pe toate roţile autospecialelor. În schimb, celelalte 25 de salvări au montate doar câte două anvelope corespunzătoare sezonului rece. O parte dintre cauciucurile montate pe salvări sunt de anul trecut, însă reprezentanţii SJA au şi achiziţionat altele noi. Pentru cele noi, s-a plătit din bugetul insitutţiei circa 22.000 de lei. Conducerea serviciului mai spune că speră ca săptămâna care urmează să poată cumpăra şi restul de anvelope pentru dotarea tuturor maşinilor de intervenţie, astfel că până la căderea primilor fulgi de nea, ambulanţele să se poată deplasa în toate zonele mai puţin accesibile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările