Doar opt candidaţi la Bacalaureat din Teleorman au fost salvaţi de contestaţii

Doar opt candidaţi la Bacalaureat din Teleorman au fost salvaţi de contestaţii

Foto arhivă

Rezultatele finale ale celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului au fost publicate miercuri, 6 septembrie.În Teleorman, procentul a crescut la 30,8%.

Ştiri pe aceeaşi temă

După perioada de contestaţii, procentul de promovabilitate în Teleorman a ajuns la 30,8%, înregistrând o creştere de 1,23%. Opt candidaţi au fost declaraţi admişi după reevaluarea lucrărilor contestate. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, în această sesiune au fost depuse 150 de contestaţii.

Cele mai multe dintre notele contestate au crescut sau au rămas la fel după reevaluarea lucrărilor, însă diferenţele au fost insuficiente, în cele mai multe dintre cazuri, pentru a schimba statului candidatului din respins în reuşit. De data aceasta diferenţele între notele iniţiale şi cele după contestaţii au fost mici, sub 0,5 puncte, foarte puţine depăşind acest prag, însă, niciuna egală sau mai mare de un punct.

După rezultatele finale, 199 de absolvenţi de liceu din Teleorman au promovat examenul în această sesiune, reprezentând un procent de 30,9% din numărul candidaţilor prezenţi. Faţă de sesiunea a doua a Bacalaureatului din 2016, anul acesta promovabilitatea în Teleorman a crescut cu peste 7%.


citeste totul despre: