Direcţia de Sănătate Publică Teleorman va primi 17.780 de doze de vaccin antigripal

Direcţia de Sănătate Publică Teleorman va primi 17.780 de doze de vaccin antigripal

Foto arhivă

Anul acesta, Ministerul Sănătăţii va achiziţiona peste 1 milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu faţă de anul trecut, astfel încât să asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane aflate în grupele de risc.  DSP Teleorman va primi  17.780  de doze de vaccin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform ultimelor date furnizate de către Institutul de Sănătate Publică, pe teritoriul României nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă,morbiditatea prin infecţii respiratorii acute încadrându-se în intervalul aşteptat pentru această perioadă.

Potrivit DSP Teleorman, vaccinarea antigripala  va debuta în luna decembrie  , pentru sezonul 2017-2018. Pentru asigurarea imunizarii antigripale a persoanelor din grupele de risc , Directia de Sanatate Publica Teleorman a primit repartitie pentru cantitatea de  17780  doze  de vaccin antigripal sezonier
 
”Direcţia de Sănătate Publică Teleorman informează toţi medicii de familie ca vor primi repartitie si vor fi anuntati sa se prezinte pentru ridicarea vaccinului, conform procedurilor”, se arată într-un comunicat al instituţiei. În grupele de risc intră personalul medical ,de ingrijire si asistenta sociala, gravidele,bolnavii cronici, bătrânii de peste 65 de ani.Medicii de familie vor primi vaccinul antigripal în functie de cantităţile alocate de Ministerul Sănătătii.citeste totul despre: