De ce a interzis Poliţia focul de artificii din noaptea de Revelion, în municipiul Alexandria

De ce a interzis Poliţia focul de artificii din noaptea de Revelion, în municipiul Alexandria

Revelion în municipiul Alexandria - foto: arhiva Adevărul

Cu doar două zile înainte de Revelion, primăria Alexandria a anununţat că tradiţionalul foc de artificii nu va mai avea loc. IPJ Teleorman explică motivul pentru care nu a avizat evenimentul.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Având în vedere că operatorul economic, desemnat câştigător al procedurii de achiziţie publică pentru organizarea focului de artificii în noaptea de Anul Nou, ne-a comunicat faptul că nu a obţinut toate avizele necesare tragerii focului de artificii, deşi materialele ce urmau să fie folosite erau clasa I şi II, ce nu reprezintă un grad ridicat de pericol, cu părere de rău vă informăm faptul că nu vom mai organiza o întâlnire publică, aşa cum, în mod tradiţional, comunitatea noastră a fost obişnuită”, spune primarul municipiului, Victor Drăguşin.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Teleorman, Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Teleorman nu a emis aviz operatorului economic „având în vedere constatările operatorilor de distribuţie gaze naturale şi prevederile legale în vigoare, art. 34 alin. 2 lit. C din Legea 126/1995 R privind regimul materiilor explozive, prin care se interzice folosirea articolelor pirotehnice la o distanţă mai mică de 500 de metri de instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalaţiile de gaze”.

ISU Teleorman a înaintat către Poliţie corespondenţa avută cu operatorii sistemului de distribuţie gaze naturale în municipiul Alexandria, corespondenţă purtată pe această temă în perioada septembrie-octombrie. „Din verificările efectuate de către aceştia reiese faptul că în proximitatea platoului din faţa sediului Instituţiei Prefectului - Judeţul Teleorman există montate instalaţii de gaze naturale la distanţe mai mici de 500 de metri”, arată cei de la IPJ.

Cu toate acestea, reprezentanţii poliţiei nu au explicat de ce este pentru primul an când se interzice focul de artificii, în anii precedenţi acest lucru fiind posibil să se desfăşoare în acelaşi loc.

Pe aceeaşi temă:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: