Dănuţ, copilul salvat din puţ la Balta Sărată, a ajuns acasă. Mama copilului a născut o fetiţă chiar în ziua externării

Dănuţ, copilul salvat din puţ la Balta Sărată, a ajuns acasă. Mama copilului a născut o fetiţă chiar în ziua externării

Dănuţ a ajuns acasă după două săptămâni de spitalizare

Dănuţ, copilul de un an şi opt luni salvat din puţ de la Balta Sărată, a ajuns acasă. Micuţul a fost externat astăzi de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din capitală, după două săptămâni de tratament.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dănuţ , copilul care a căzut în puţ în urmă cu două săptămâni, în comuna Balta Sărată, a ajuns cu bine acasă. 
Băiatul a fost externat, miercuri, din spitalul Grigore Alexandrescu şi a plecat spre Balta Sărată condus de părinţi. 
Băieţelul a ajuns în comuna sa natală, însoţit doar de tatăl său ,Vasile Pascu. Mama lui Dănuţ, însărcinată în luna a noua, a intrat pe drum în travaliu şi s-a oprit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, unde a născut o fetiţă. 

"Avem o fetiţă de trei kilograme şi jumătate. Ne aşteptam să nască.  Despre băieţel, medicii au spus că este bine, sănătos. Ne-au dat analizele.Eu le mulţumesc pompierilor şi medicilor că mi-au ajutat copilul să se facă bine. De când am plecat de aici, am stat numai lângă copil”, a spus tatăl micuţului ajuns astăzi acasă, la Balta Sărată.

Bărbatul îşi aminteşte clipele de groază trăite în ziua în care copilul său a stat peste 10 ore într-un puţ, la 16 m adâncime, dar şi zilele de după salvare, când i-a stat la căpătâi în spital. ”Am strigat la el 'Dănuţ, tati, te rog eu mult deschide ochişorii!' A deschis ochişorii şi s-a ridicat în fund. Fără el nu puteam să mai trăiesc", a mai spus Vasile Pascu, tatăl copilului.
 
În urmă cu două săptămâni, după ce copilul în vârstă de un an şi opt luni a căzut în fântâna din curtea casei într-un moment de neatenţie al mamei, echipele de intervenţie au încercat mai bine de zece ore scoaterea lui la suprafaţă. Pentru eliberarea sa din puţ au intervenit vreme de peste 10 ore peste 50 de forţe de la ISU Bucureşti-Ilfov, ISU Olt şi Dolj. Copilul a stat două săptămâni internat la  Spitalul "Grigore Alexandrescu" iar primele zile au fost critice.

 După ce a fost salvat, băieţelul a stat două zile conectat la aparate, iar după detubare a fost ajutat să respire cu o mască de oxigen. Abia după o săptămână de tratament cu antibiotic, băieţelul a fost mutat de la Terapie Intensivă la Secţia Pediatrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările