Cum putem scăpa de mahmureală cu banane, ceai de ghimbir, zeamă de varză sau Bloody Mary

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeamă de varză şi murături pentru greaţă, ceai de ghimbir şi banane pentru hidratarea organismului sau un pahar de Bloody Mary pentru revigorare. Acestea sunt câteva dintre remediile naturale antimahmureală recomandate de specialişti.

Cei care au exagerat cu consumul de alcool la petrecerile de Revelion vor avea parte de dimineţi de mahmureală cu greaţa, sensibilitate la lumină, dureri de cap, dureri musculare şi chiar diaree. Potrivit specialiştilor, toate simptomele sunt cauze ale reacţiilor chimice date în organism de consumul exagerat de alcool. 

Cele mai indicate alimente după noaptea de Revelion, în cazul celor care au exagerat cu alcoolul sunt clasicele ciorbe de burtă  sau potroace. Mahmureala de după noaptea dintre ani se poate drege şi cu zeamă de varză, dar şi cu alte remedii naturale.  

Zeamă de varză şi sex

Zeama de varză este renumită pentru efectul anti-mahmureală şi este folosită ca remediu după nopţile lungi de petrecere stropite cu alcool din belşug. Mai mult decât atât, studiile au relevat faptul că varza murată şi zeama de varză au efect afrodisiac pentru bărbaţi. Sexul intră şi el în categoria remediilor antimahmureală. Specialiştii consideră sexul un adevărat medicament pentru mahmureală, fiind cea mai bună mişcare pentru readucerea organismului la un tonus bun, după noaptea lungă de petrecere.

image

Miere cu lămâie, banane şi murături

Combinaţia de miere cu lămâie este considerată remediu pentru starea de mahmureală de după beţie. Pentru a scăpa de durerea de cap sau de starea de oboseala se încălzeşte un ibric cu apă fierbinte în care se adaugă miere cu lămâie. Combinaţia are rolul de a ajuta la procesarea alcoolului şi inducerea unei stări de bine care să permită celui mahmur continuarea petrecerii şi după noaptea de Revelion.

sida banane

Pentru hidratarea organismului deshidratat de alcool sunt indicate de asemenea bananele. Consumarea fructului care are un conţinut ridicat de potasiu, ajută la îndepărtarea oboselii şi stării specifice de mahmureală. Portocalele, mandarinele şi lămâile înlătură starea de greaţă cauzată de mahmureală. Ghimbirul este folosit, de asemenea, pentru combaterea greţurilor şi a mahmurelii. Ceaiul din rădăcină de ghimbir la care se adaugă sucul de la o portocală şi zeama de la o lămâie este considerat un remediu ideal pentru mahmureală. Starea de greaţă şi senzaţia de vomă pot fi eliminate şi consumând murături.

Cui pe cui se scoate 

Pe principiul ”Cui pe cui se scoate” un pahar de alcool este considerat remediu pentru mahmureală. Specialiştii recomandă cocktailul Bloody Mary, făcut din votcă şi  suc de roşii care ajută la revigorarea organismului şi hidratarea rapidă.

cocktail bloody mary

Cafeaua nu ajută la mahmureală

Deşi majoritatea petrecăreţilor au tendinţa să creadă că o cafea tare îi va scăpa de dureri de cap, specialiştii îi contrazic. Cafeaua nu numai că nu induce o stare de bine, ba chiar poate accentua senzaţia de rău deoarece deshidratează şi mai rău organismul slăbit de consumul excesiv de alcool.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite