Cum se face pastrama de oaie. Reţetă din Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine cu un teleormănean preparând pastrama de oaie  FOTO: Adevărul
Imagine cu un teleormănean preparând pastrama de oaie  FOTO: Adevărul

„Câte bordeie, atâtea obiceiuri“, spune un vechi proverb românesc. La fel şi cu pastrama de oaie, sunt mai multe modalităţi în care se prepară.

Florin Prună, un gospodar din judeţul Teleorman, de lângă Alexandria, spune că foloseşte pentru pastrama de oaie doar ingrediente naturale.

„Nu e ca la porc, L-ai tăiat de Crăciun şi-l consumi de Paşte.  Pastrama merge acum, în perioada asta de toamnă. Merge cu vin, de regulă cu must, să înţepe un pic la limbă“, afirmă el.

După ce a dezosat carnea de oaie, o condimentează cu cumbru, usturoi - foloseşte granulat - , sare şi piper. Apoi face nişte crestături în carne ca să poată intra mirodeniile. 

Nu uită să pună şi foi de dafin - tocate mărunt.  Apoi rulează carnea şi o lasă două zile într-un vas acoperit. După cele două zile, desface carnea,  o rulează pe partea cealaltă şi o mai lasă alte două zile. 

Ulterior, carnea se dă la vânt ca să se usuce şi apoi se consumă. Unora le place să pună pastrama de oaie la congelator, dar e, de regulă, se consumă după câteva zile de la preparare.

Mai puteţi citi:

Relaţia unică a românilor cu ciorba, cercetată ştiinţific. Proiectul care-şi propune să adune sute de reţete din toate colţurile României

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite