Cum a ajuns Oscarul în CV-ul lui Liviu Dragnea. Lista completă a decoraţiilor cu care se laudă şeful PSD

Cum a ajuns Oscarul în CV-ul lui Liviu Dragnea. Lista completă a decoraţiilor cu care se laudă şeful PSD

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, este cetăţean de onoare al districtului Leon County din Florida - Statele Unite ale Americii. Acelaşi titlu i-a fost acordat la Turnu Măgurele, în Teleorman, Negreşti-Oaş, Tătuleşti- Olt, Raşca-Satu Mare. Dragnea mai deţine un titlu de Oscar pentru Excelenţă şi este, de asemenea, posesor al ordinului ”Sfinţii Martiri Brâncoveni“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, şi şeful Camerei Deputaţilor a adunat de-a lungul anilor în CV-ul personal un număr uriaş de titluri şi distincţii.
 
Printre altele, lideul social-democrat este cetăţean de onoare al districtului Leon County - Florida din Statele Unite ale Americii, potrivit informaţiilor trecute în CV-ul care apare pe site-ul de la Camera Deputaţilor. Se pare că distincţia i-a fost acordată social-democratului în 2001, când a petrecut două săptămâni în SUA şi s-a întâlnit cu guvernatorul statului Florida. La vremea respectivă, Dragnea patrona judeţul Teleorman din funcţia de preşedinte al CJ. Vizita a fost una de strângerea relaţiilor dintre România-Teleorman şi districtul Leon. Dragnea a primit distincţia pentru "contribuţia la reuşita misiunii internaţionale de cunoaştere a administraţiei locale şi guvernamentale din Statele Unite ale Americii". 
 
Din Teleorman până la Satu Mare
 
Dragnea mai deţine titlul de cetăţean de onoare în patru localităţi din România. Distincţia i-a fost oferită în oraşul de baştină Turnu Măgurele, la propunerea municipalităţii de aici, tot pe vremea când era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman. În 2011, în calitate de secretar general al PSD, Dragnea a primit aceeaşi distincţie din partea municipalităţii din Tătuleşti Olt. Primarul comunei de la acea vreme, social-democratul Lucian Istrate, a motivat gestul prin faptul ca Liviu Dragnea se numara printre persoanele care au contribuit la dezvoltarea localităţii şi la reabilitarea bisericii din localitate. 
 
Doi ani mai târziu, în 2013, Dragnea a fost premiat alături de Victor Ponta, premier la acea vreme, cu titlul de cetăţean de onoare al comunei Racşa din judeţul Satu Mare. În 2014, Dragnea a mai primit încă o dată titlul de cetăţean de onoare în localitatea Negreşti Oaş, pentru sprijinul acordat în dezvoltarea oraşului.
 
Politician de Oscar
 
Alte distincţii care apar în CV-ul lui Dragnea sunt: Medalia de Onoare "Prieten al Comunităţilor Evreieşti din România", acordată pentru „înalta apreciere şi susţinere publică a contribuţiei evreilor la dezvoltarea economiei şi culturii româneşti“ şi „Compasul Ierusalimului“, primită în ianuarie 2016, cea mai înaltă distincţie acordată de către Congresul Evreiesc European. Liviu Dragnea mai are şi un Oscar, primit în Teleorman în cadrul unei manifestări cu tradiţie în judeţ. „Oscarul pentru excelenţă 2003“ i-a fost înmânat social-democratului pe vremea când era preşedinte al CJ Teleorman ”pentru recompensarea personalităţii anului în judeţul Teleorman, pentru activitate deosebită în slujba comunităţii”. 

Din 2014, Dragnea este şi deţinătorul ordinului ”Sfinţii Martiri Brâncoveni”, primit de la Patriarhul Daniel pentru contribuţia pe care a avut-o în calitatea sa de vicepremier la renovarea mai multor lăcaşe de cult din România.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: