Cum „a reuşit“ poliţia din Alexandria s-o localizeze „în timp record“ pe fata violată şi sechestrată: „Le-am spus eu adresa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victima susţine că le-a citit adresa de pe o factură găsită în casă
Victima susţine că le-a citit adresa de pe o factură găsită în casă

IPJ Telorman a susţinut într-un comunicat de presă că tânăra a sunat la 112 pentru a anunţa că a fost victima unui viol şi este sechestrată „fără a indica adresa exactă”. Doar că, fata de 19 ani îi contrazice pe poliţişti.

Printr-un apel la 112, o tânără de 19 ani anunţa joi dimineaţa, la ora 6.17, că este sechestrată şi violată într-un apartament din Alexandria, judeţul Teleorman.

Conform unui comunicat remis presei joi, 26 septembrie, de conducerea IPJ Teleorman „o persoană de sex feminin a sesizat prin 112 că a fost victima unei infracţiuni de viol şi este sechestrată într-un imobil din municipiul Alexandria, fără a indica adresa exactă”.

În acelaşi comunicat se spune că „în scurt timp, prin mijloace specifice, s-a reuşit localizarea apelantei într-un imobil din municipiul Alexandria, situat la etajul 4 al unui bloc de locuinţe”. Mai mult, comisarul şef Iulian Orbeşteanu a declarat, tot joi, că poliţiştii au ajuns foarte repede în acel apartament, în maxim 15-20 de minute, astfel că la ora 6.35 oamenii legii erau în apartamentul unde s-a produs violul.

Câteva ore mai târziu, fata a mărturisit la Antena 3 că ea a fost cea care le-a indicat adresa exactă poliţiştilor atunci când a sunat la 112, deoarece găsise aceste date pe o factură din camera unde era ţinută.

"El îmi luase telefonul. L-am rugat să nu dormim în aceeaşi cameră şi m-a dus în camera mamei lui şi mi-a dat telefonul. Cred că prinsese încredere în mine. Îmi era frică şi auzisem şi de cazul Caracal şi de asta am sunat la Poliţie. Am spus adresa unde mă aflu, mi-au vorbit frumos. În 10 minute au ajuns. Era o fată de la Poliţie şi spunea să stau liniştită că o să fie totul bine, că sunt pe drum", a spus victima.

Fata violata Alexandria

                       Comunicatul transmis joi, 26 septembrie, de IPJ Teleorman

Întrebată de reporterii „Adevărul” despre această situaţie, purtătoarea de cuvânt a IPJ Teleorman, inspectorul Daniela Păşu, a declarat că „în urma discuţiei purtate cu operatorul poliţiei de la 112, acesta i-a solicitat, dacă poate să indice sau să caute un document, dar de localizat a fost localizată. Se ştia locul, dar era nevoie de detalii suplimentare ca să meargă exact. În comunicatul de presă s-aspus că nu s-a indicat adresa exactă? Păi iniţial nu a indicat. A sunat şi în timp ce vorbeau la telefon, i-au fost solicitate detalii.”

Mai departe, responsabilul cu comunicarea a Poliţiei Teleorman a spus că „nu ştiţi cum fincţionează stistemul. La nivel de Alexandria fusese deja localizată. Pe hartă, operatorului îi apăreau suficiente date cât să fie localizată”, declară Daniela Păşu, fără să poată spune în câte minute ar fi găsit-o poliţiştii dacă tânăra violată nu le-ar fi indicat adresa.

„Probabil, la momentul acela asta s-a comunicat, la asta s-a rezumat informaţia”, conchide purtătorul decuvânt al IPJ Teleorman.

Pe aceeaşi temă:

Mărturia fetei sechestrate şi violate în Alexandria: A zis că degeaba mă opun. Că mă bate dacă stau încordată

Tânără de 19 ani, sechestrată şi violată într-un apartament. A reuşit să sune la 112

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite